Oltiin lähellä kalasssa!


Avakka • 25.8.2018 • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen


Uudenkaupungin kaupunki järjesti lauantaina yhteistyössä Suomen Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön kanssa kalastustapahtuman Ruokolaxissa Ruokolanjärven kalastuspuistossa.


Puitteet kaupungin keskustassa järjestetylle tapahtumalle olivat upeat, sää suosi ja kiinnostuneita riitti. Ruokolanjärvi ja läheinen Käätyjärvi ovatkin monelle uusikaupunkilaisnuorelle ensimmäinen reitti kalastusharrastuksen pariin.


Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa pääsi paitsi kalastelemaan myös tutustumaan, kalastoon ja kalastuksen eri muotoihin sitä varten rakennetulla kalastuspolulla. Kalastusvälineitä oli järjestetty paikalle, mutta omillakin välineilläkin oltiin paljon liikkeellä.


Päivän aikana on mahdollista kokeilla ongintaa, heittokalastusta sekä vetouistelua soutuveneestä. Tapahtumassapidettiin myös kaksi tarkkuusheittokilpailuja virvelillä ja parhaat heittäjät palkittiin.


Ruokolanjärven ympäri tehdyllä ”Kalapolulla”, jossa on 10 erilaista, kala- ja kalastusaiheista tietovisakysymystä oli mahdollista testata omaa kalatietouttaan. Myös tietovisaan osallistuville  jaettiin palkintoja.


Jaossa oli myös tietoa Uudenkaupungin kalastusmahdollisuuksista sekä Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön julkaisemaa materiaali kalastusharrastuksesta yleisesti. Järjestöstä osallistuivat kalastuskummeina tapahtumaan Salla Meskanen ja Jari Antila. Uudenkaupungin kaupungin osalta järjestelyistä huolehti matkailusihteeri Irmeli Laaksonen.


Makuvakka Osuuskunta myi tapahtumassa loihtimiaan kalaisia herkkuja. Tarjolla oli mm. saaristolaisleipää kuoreenmädillä, kalasalaattia sekä ”Ämpärporin hättästä”!

 
EtusivulleAvakka_etusivu.html