Viikonvaihteen Minifarmissa

ennätykselliset 10 000 kävijää

 
EtusivulleAvakka_etusivu.html

Uudenkaupungin jäähallin ympäristössä kesäisessä säässä pidetyillä Minifarmi-messuilla riitti väkeä molempina päivinä ja järjestäjät arvioivat entisen yleisöennästysten rikkoutuneen ja kävijämäärän yltäneen kymmeneen tuhanteen.


Koko perheen messutapahtuma Minifarmi juhli viikonvaihteessa 5-vuotissynttäreitään! Juhlavuoden kunniaksi tapahtumaa oli järjestäjien mukaan laajennettu ja sisällötään monipuolistettu. Tarjolla oli entistä kattavammin ratkaisuja kaikenlaiseen rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen liittyen, kattaus puutarhojen harvinaisuuksia, koneita ja laitteita aina henkilöautoista vesijetteihin.


Tuttuun tapaan myös Kukkamessut toivat ajankohtaisen lisänsä messutunnelmaan ja monilla oli kotiinviemisinä kukkien ja yrittien taimia.


Farmi-alueen eläimet houkuttelivat tapahtumaan erityisesti lapsiperheitä.  Eläimissa löytyi katsottavaa ja kosketeltavaa hevosista, aaseista, possuista, alpakoita, kaneista ja olipa mukana sonnikin. Siellä esiteltiin myös ”keppihevosten”, hevosten ja ratsastajien osaamista.


Kanit esittelivät taitojaan korkeissa estehyppykisoissa. Uudenkaupungin messujen yhteydessä pidettiin oikein viralliset SM-kisat usean eri vaikeusasteen sarjoissa. Farmialueelta löytyi myös Suomen Karva-Kavereita, joilta sai mm. valjakkokyytiä.


Paikalla oli runsaasti rakentamisen ammattilaisia. Olipa kyseessä isompi tai pienempi hanke, pihakalusteiden ostaminen tai kesäkeittiön rakentaminen, rannan ehostus tai laiturin uusiminen, Minifarmilla näitä ratkaisuja oli moneen lähtöön tarjolla.


Minifarmien koordinaattori Jarno Ihala oli tyytyväinen paitsi messujen kävijämäärään myös tunnelmaan, näyttelyvieraat vaikuttivat hyväntuulisilta ja yritykset tekivät kauppaa. Tästä on hyvä jatkaa uusin askelin eteenpäin, uusia ideoita ja kehitettävää riittää.


(Avakka • 21.5.2018 • Kuvat ja tekstit Ilmo Suikkanen)