Uutisia ja pikalinkkejä

Lentoliikenne flightradar24

Laivaliikenne     KATSO

Bensan hinta?    KATSO

Meriveden korkeus KATSO

TYKS Vakka-S:n

sairaala/PALVELUT

VARAA

Sade ja pilvialueet  TUTKA...

Paikallisää Vakka-Suomi KATSO

Merisää KATSO...

Jäätilanne  KATSO

SEURAA Seilin sääskeä

 

Kuinka Israel sai pommin

Rauhan puolesta-lehti   Hannu Reima Joulukuu.2012   LUE...

Estellen

Mika Jämiä

Kansalais-tottelematon kippari  LUE...

Rauhan puolesta -lehti 6/2012         

Rauhanpuolustajat    LUE...

Suomen Satamaliiton kuukausitilastot sisältävät tiedot satamien ulkomaan tavaraliikenteestä, konttikuljetuksista sekä kauttakulkuliikenteestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain kuun puolenvälin aikoihin.

Uudenkaupungin sataman liikennemäärät kasvussa


Avakka • Ilmo Suikkanen • 12.4.2017


Uudenkaupungin satamien liikenteessä tuonti väheni viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna kuusi prosenttia, mutta vienti kasvoi 15 prosenttia ja kokonaisliikenne seitsemisen prosenttia.

Yhteensä Hepokarin ja Yaran satamiin tuotiin tammi-helmikuussa tavaraa 120 000 tonnia ja vietiin 224 000 tonnia. Kokonaisliikenne oli yhteensä 343 000 tonnia, kun viime vuoden vastaavana aikana liikenne oli 321 000 tonnia.

Tonnimääräisesti tarkasteltuna Uudenkaupungin satama oli alkuvuonna Suomen 13. vilkkain. Suomen suurin satama on Sköldvikin öljysatama, jonka liikenne kahden kuukauden aikana oli 3,5 miljoonaa tonnia.

 

Satamaliiton tilaston mukaan Uudenkaupungin satamaan tuotiin tammi-helmikuussa 38 kuorma-autoa ja niiden lastia oli 451 tonnia ja 1927 perävaunua, joissa oli lastia yli 22 000 tonnia. Viime vuonna perävaunuja tuli 2400 ja lastia niiden mukana 29 000 tonnia.


Satamista vietiin 43 kuorma-autoa ja 630 tonnia lastua, perävaunuja 1700 ja lastia niiden mukana 22 000 tonnia, viime vuoden kahden kuukauden luvut olivat 2300 kappaletta 29 000 tonnia.

 

Konttien määrä Hepokarin satamassa sen sijaan kasvoi viime vuodesta selvästi. Kontteja tuotiin 74 ja niissä lastia 1300 tonnia, vietiin 126 ja niissä 2800 tonnia. Tuonti TEU-kontteina laskettuna kasvoi 26 prosenttia, vienti peräti 51 prosenttia ja konttien kokonaisliikenne 40 prosenttia.


Luvut ovat kuitenkin pieniä verrattuna Suomen suurimpaan konttisatamaan HaminaKotkaan, jossa kontteja liikkui kahden kuukauden aikana lähes 120 000.

 

Laivoja Uudenkaupungin satamissa kävi tammi-helmikuussa yhteensä 95 kappaletta, viime vuonna luku oli 80.

Tämän vuoden laivoista 30 oli suomalaisia. Valtaosa eli 70 kappaletta saapui Uuteenkaupunkiin suoraan ulkomailta.

SIVUN ALALAITA

Luotsivene L242 on nopea kesävene


Luotsausliikelaitos Finnpilot Pilotage Oy:n ja  Kokkolan Kevatec Oy:n kanssa yhteistyössä suunniteltu alus valmistui 2015 käyttökuntoon kuvan luotsivene L242. Se laskettiin vesille Kokkolassa syyskuussa 2015 ja sillä on ajettu asemapaikkaansa Emäsaloon päivittäin. Näitä nopeita aluksia ovat valmistaneet Kevatecin lisäksi myös Uudenkaupungin Työvene ja Marine Alutec


L242 Valmistusmateriaalii on alumiini, kantavuus:10 henkilöä, pituus: 14,5 m, paino: 16,5 tonnia, syväys: 1,3 metriä, leveys 5,1 metriä, nopeus: 26 kn, kulutus: max 170 l / h

Vene on katsastettu III- liikennealueelle ja käyttöiäksi on laskettu 15 – 20 vuotta.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan oli vaikea uskoa ensimmäisiä

uutisia luotsiveneen kaatumisesta:

Porvoon onnettomuusalus suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin               LUE...

Avakka • 9.12.2017                                    

Kaksi ihmistä menehtyi, kun luotsivene kaatui ja upposi Suomenlahdella perjantaina. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan luotsiveneen ei olisi pitänyt voida kaatua perjantain olosuhteissa. Luotsiyhtiössä suurin huoli on henkilökunnan jaksamisesta.

ONNETTOMUUSTUTKINTAKESKUKSEN johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo, että peruskysymys luotsiveneonnettomuudessa on tässä vaiheessa, miten vene on ylipäätään voinut kaatua.

Perjantaina Suomenlahdella kaatuneen luotsiveneen kaksi työntekijää löydettiin yöllä kuolleina uponneesta veneestä. Heidät on nostettu yöllä pois veneestä. HS:n uutinen kertoo turmasta.

Luotsiveneen onnettomuus Emäsalossa – molemmat kutterinhoitajat menehtyivät Finnpilot Finnpilot.fi • 9.12.2017                    LUE...

Suomenlahden onnettomuus järkyttää merenkulun ammattilaisia

Länsi-Suomi • 11.12.2017                                                                                                                                                                      LUE...


Perjantainen luotsiveneonnettomuus koskettaa syvältä myös Rauman luotsiaseman henkilöstöä. – Olemme todella järkyttyneitä, tällaista ei pitäisi milloinkaan tapahtua, kertoo Selkämeren alueluotsivanhin Klaus Kauko.