Salamointi    KATSO...

Bongaa pilviä  KATSO...

Aaltoennuste KATSO

Siitepölypäiväkirja LUE...

UV-säteily seuranta LUE...

Tämän olisi odottanut toistuvan useammin haiden ja karhujen mittelössä. Marcus Van korin Karhujen tehoviisikon Sarcevic, Lehtoranta, Hollins, Washington, ihmetellessä. Toisin kävi, tämä viisikko hääri tehokkaana ja vierasjoukkue vei tärkeät pisteet Kauhajoelle.

Taas täpärä tappio Korihaille koti-hallissa, Vilpas vei pisteet Saloon

 Avakka • Ilmo Suikkanen • 2.1.2017

Salon Vilpas väänsi voiton myös Varsinais-Suomen paikalliskamppailun toisessa osaottelussa Uudenkaupungin legendaarisessa Pohitullissa. Rökäletappion Salossa kärsineen kotijoukkueen hyvästä peliesityksestä huolimatta Vilpas vei Desmond Williamsin viime sekunnin heitolla 74-76 (33-40) -voitolla sarjapisteet Saloon.

Tappiosta huolimatta ottelu oli koripallodraamaa parhaimmillaan, joka jätti sijaa myös jossittelulle. Erityisesti Mikael Herbertin 15 sekunttia ennen loppuvihellystä saama hyökkääjän virhe puhutti. Tasatilanteessa 74-74 voiton voiton avaimet olivat kotijoukkueen hallussa, mutta vihelletyn oudon virheen myötä ne siirtyivät Vilppaalle.

Tiukkojen paikkojen ratkaisuihin tottunut Salon pistehirmu Desmond Williams ei tälläkään kertaa pettänyt vaan pisti viime sekunnilla, vieläpä vaikeasta paikasta, pallon pussiin. Koko joukkue ja Vilppaan riehakas Ultras-faniryhmä pomppasi kentälle riemuitsemaan täysin rinnoin täpärästä voitosta.


Tämä Desmond Williams-show kannattaa katsoa, näkee miten koreja tehtaillaan


Tällä kertaa toinen jakso numeroin 14-25 oli Korihaiden heikoin lenkki, se käänsi voimasuhteet vieraille 33-40. Kolmannella jaksolla kotijoukkue pääsi kuitenkin iskuetäisyydellä kotiyleisön kovan kannustuksen siivittämänä. Neljäs jakso oli tasainen, mutta vierasjoukkueellaVierasjoukkue saanut tuntuvaa eroa revittyä missään vaiheessa.

Vilppaan riveistä huikean tehokkaan ottelun pelannut Williams teki 32 pistettä ja vei 14 levypalloa. Hyvän päivätyön teki myös takamies Juwan Staten 14 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

Korihaiden riveistä ilonaiheitta antoi loukkaantumisen jälkeen eka kotiottelun pelannut takamies Emmanuel Holloway 15 pistettä, 6 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä. Myös Dominique Lee oli tällä kertaa tehokas (12/9). Mikael Herbert ylsi hänkin kaksinumeroiseen lukuun (11/3). Mikko Jalonen (9/4), Aapeli Alanen (8/5) ja Vesa-Pekka Laine (7/1) ylsivät kohtuusuorituksiin. Marcus Van (6/13) oli korinaluslevyreissä hyvä kuten aina, mutta pistesaldo tippui normaalista ja virhetilin täytyttyä 6 minuuttia ennen loppua hän oli poissa tärkeät ottelun ratkaisuhetket.

Monet täpärät tappiot kotihallisakin osoittavat voittamisenkulttuuri olevan Korihailla nyt hukassa vähän niinkuin nuorten jääkiekon MM-kisajoukkueellakin. Sen on kevätkaudella löydyttävä, mikäli joukkue aikoon sarjapaikkansa säilyttää. Eräät hyvät ottelut antavat luvan odottaa sen olevan mahdollista mikäli hyvä pelivire löytyy.

Seuraava kotiottelu 11.1. on onneksi helppo, kun vastustajaksi saapuu ”Junnu” Lee ja sarjajohtaja Seagulls, joka syyskaudella kaatui täällä kevyesti. – No, ehkäpä hampaiden hiontaan kannattaa silti Korihaiden sarjatauolla yrittää panostaa ;)


Kommentteja lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen (korisliiga.fi)


Mikael Herbert: – Pelattiin hyvä peli. Tänään ei ihan riittänyt pinnoihin. Williamsilta kova ratkaisu loppuun. Lee puolusti häntä todella hyvin mutta sisään meni.


Päävalmentaja Jarno Nikula: Pari tilannetta täytyy katsoa vielä videolta uudestaan. En syytä ketään , mutta ihan kaikesta en ollut tänään samaa mieltä. 


Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo: Jos jokainen koripallo-ottelu olisi tällainen tapahtuma, niin meillä olisi erittäin suosittu laji tässä maassa.

Heikko kolmas jakso pohjusti Korihaiden tappion Kotkassa luvuin 93-88

Avakka • 21.1.2017


KTP pelasi perjantai-iltana kolmatta kertaa tällä kaudella Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Voiton myötä KTP nousi sarjassa seitsemänneksi ja pudotuspelipaikalle, kerrotaan KTP:n sivustolla ktpbasket.fi

 

Ottelu alkoi verkkaisesti. Menetyksiä ja ohiheittoja nähtiin kumpaankin suuntaan ja vasta peliajassa 1.35 Korihaiden Marcus Van nosti ottelun ensimmäiset pisteet. Korihait otti kuskin paikan ja peliajassa 4.16 KTP käytti aikalisän tilanteessa 4-11. Aikalisän jälkeen KTP pääsi otteluun mukaan. Puolustuspäässä kiristettiin ruuvia ja hyökkäyksessä pelattiin palloa korin alle Gaylle, josta mies nosti KTP:lle koreja. Toiselle jaksolle mentiin tasaisissa merkeissä, 21-21.

Gay 10p, Walker 4p, Kopio 3p, Pratt 2p, Herrala 2p.

 

Toinen jakso alkoi tasaisesti. Peliajassa 3.56 Nyman vei ottelun kolmosellaan tilanteeseen 31-27. Jakson puolivälin jälkeen KTP löysi kaukoheittovireensä ja ero venyi seitsemän pisteen suuruiseksi. Korihait onnistui kuitenkin taistelemaan itsensä takaisin iholle. Peliajassa 9.37 Korihaiden Dominique Lee nosti ottelun tilanteeseen 42-40, mutta Pratt nakutti vielä viimeisessä hyökkäyksessä kolmosen pohjaan ja puoliaikatauolle mentiin lukemissa 45-40.

Gay 12p, Herrala 11p, Nyman 8p, Pratt 5p, Walker 4p, Kopio 3p, Bailey 2p.

 

Kolmannen jakson alussa Korihaiden Aapeli Alanen tasoitti ottelun onnistuttua kolmen pisteen kaarelta. Ottelu pysyi tasaisena. Peliajassa 4.19 Gay heitti KTP:n ensimmäiset vapaaheitot ja ottelu oli 58-55. Jakson loppua kohden Korihait ajautui virhevaikeuksiin ja KTP otti ohjat. Walker sai jaksossa tärkeitä onnistumisia ja päätösjaksolle mentiin Herralan vapaaheiton sinetöimänä lukemissa 73-61.

Gay 16p, Herrala 14p, Walker 13p, Nyman 8p, Pratt 7p, Bailey 7p, Kopio 6p, Barnes 2p.

 

Neljännen jakson alussa KTP:n puolustus nukahteli ja Korihait hiipi jälleen iskuetäisyydelle. Peliajassa 4.09 tehokkaasti pelannut Korihaiden Mikko Jalonen nosti ottelun tilanteeseen 80-74 ja hetkeä myöhemmin sama mies kiri ottelun vain kahden pisteen päähän, 81-79. Peliajassa 7.56 Gay onnistui jälleen kummassakin vapaaheitossa ja KTP:n ero kasvoi viiteen pisteeseen, 89-84. Korihait tuli kolmen pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä vain reilu puoli minuuttia. Peliajassa 9.45 Pratt epäonnistui hyppyheitossa, mutta levypallon ottanut Korihaiden Marcus Van astui yli sivurajan ja viimeinen hyökkäys jäi KTP:lle. Korihait pakotti lopussa vielä Gayn vapaaheittoviivalle, josta mies heitti jälleen molemmat pussiin. Ottelu päättyi KTP:n voittoon luvuin 93-88.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Sherman Gay ja Korihaiden Mikko Jalonen.

BC Nokia puolusti pisteet Korihailta selvin luvuin 54-78

Avakka • Ilmo Suikkanen • 28.1.2017


Uteliaana jä vähän toivorikkaanakin suuntasi uusikaupunkilaisyleisö lauantain kotiotteluun Korihait – BC Nokia. Vastustaja oli joskus pahojakin pettymyksiä ukilaisille tarjoillut joukkue, joka kuitenkin tällä haavaa on Korihaiden tapaan tappioputkessa taapertava poppoo.


Uunituoreen hankinnan Gary Johnsonin moni odotti tuovan uusia kuvioita ja lisääenergiaa Korihaiden hyökkäyksiin. Nämä odotukset hiipuivat kuitenkin jo pelin alkupuoliskolla, yleensä alkujaksot hyvin pelannut kotijoukkue ei nyt kyennyt korinteossa agressiivisesti puolustanutta BC Nokiaa vastaan tekemään koreja entiseen tahtiin ollenkaan.

Loppujaksoilla vierasjoukkueen hallitsi peliä suvereenisti ja loppulukemat olivat Korihaille tylyt 54-78.


Kotiyleisö pettyi Gary Johnsonin ensiesiintymiseen ja viiteen pisteeseen, mukaantulo uusiin kuvioihin vaatii kuitenkin aikansa, joten vielä ei ole syytä heittää ns. kirvestä kaivoon ja katsoa tilannetta pitemmällä jänteellä.

Korihaiden tehoja söivät myös Mikael Herbertin ja Eric McAlisterin olo loukkaantumisten takia sivussa.


Ottelussa Nokia pystyi miesvartioinnilla todella tehokkaasti rikkomaan omassa päässään peliä, heittopaikkoja kotijoukkueelle ei juurikaan auennut ja jos joskus siihen joku pääsi heittotarkkuus ontui pahasti. Eivätkä kaukoheitotkaan onnistuneet entiseen tapaan.


Nokia oli lauantaina parempi kaikilla osa-alueilla sekä kahden, kolmen ja yhden pisteen heitoissa että levyreissä.


BC Nokian sentteri Papa Dia oli Marcus Vanille paha kanto kaskessa tehden myös tupla-tuplan (14/10/3 syöttöä). Isaiah Wilkerson heitti 18 pistettä ja vei 7 levypalloa Nokian voiton takuuksi. Vierailijoiden paidassa ensiesiintymi-sensä tehnyt Javier Duren selviytyi debyytistään hyvin heitäen nokialaisille 10 pistettä ja kahmien 4 levypalloa.

 

Korihaiden laituri Dominique Lee heitti 12 pistettä ja sentteri Marcus Van (10/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta.

Panu Peltokangas ja Aapeli Alanen heittivät 6 pistettä, Mikko Jalonen ja ensikertalainen Gary Johnson 5 ja Emmanuel Holloway 4 pistettä – vain. Jalonen kahmi kuitenkin levyreitä 7 ja Hollowaykin 5, samaan ylsi myös Johnson.Joukkueet seuraavat uppoaako tämäkään Korihaille harvakseen auenneista heittopaikoista lähtenyt pallo koriin – ja eipä uponnut tälläkään kertaa. Etualalla heittäjä Gary Johnson, joka ensi kertaa oli mukana Korihaiden kokoon-panossa hakemassa tuntumaa täkäläiseen pelitapaan, vielä ei kaikki natsannut – monestakin syystä.

Avakka• 1.3.2017 

 

Uudenkaupungin Korihait palasi voittojen tielle keskiviikkona, kun joukkue matkusti Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Pyynikillä pitkään takaa-ajajan paikalla ollut Korihait nousi päätösjaksolla rinnalle ja lopulta isäntien ohi, matkalla 71-67 (28-35) –vierasvoittoon.

 

Isäntien sisäpelaaja Tyrone Nelson tasoitti tilanteen päätösjaksolla numeroihin 57-57, mutta tämän lähemmäksi voittoa ja kadonnutta johtoasemaansa Pyrintö ei enää päässyt. Korihaiden puolustus onnistui pitämään Pyrinnön ilman pelitilannekoria kamppailun viimeisen viisiminuuttisen aikana ja siivitti vierailijat lopulta komeaan vierasvoittoon.

 

Korihait-sentteri Marcus Van tarjoili hailaumalle totutun takuuvarmaa työskentelyä korirenkaiden lähellä, kirjauttaen tupla-tuplan 11 pisteellä ja 14 levypallolla, torjuen isäntien korintekoyritykset myös kahdesti. Korihaiden pisteykkösenä esiintyi takamies Emmanuel Holloway (15/3 syöttöä).

 

Pyrinnön Jonathan Bullock kirjautti 12 pistettä ja 8 levypalloa vyölleen ja Bullockin etukentän pari Nelson heitti 10 pistettä sekä haki 7 levypalloa. Antero Lehto heitti isännille 10 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.


Seuraava ottelu Pohitullissa perjantaina 3.3 vastassa KTP

Pyrintö joutui taipumaan Korihaille myös marras-kuussa Pohitullissa käydyssä ottelussa. Voitosta käytiin silloinkin tiukka ja tasainen mittelö, jossa isännät olivat lopulta parempia pistein 88-80.

Korihaille vihdoinkin voitto – Pyrintö kaatui Tampereella luvuin 67-71   LUE...    

Korihait liigakarsinnassa suorastaan ylivoimainen kotikentällään, Lahti Basketball kukistui peräti luvuin 113-65 

Avakka • Teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 13.4.2017

Uudenkaupungin Korihait ei jättänyt Lahti Basketballille juurikaan mahdollisuuksia voittoon Korisliigakarsintojen avausottelussa torstaina. 

Avausjakso tasaisen väännön jälkeen Uudenkaupungin Korihaiden Korisliigan liigakarsintojen avaus sujui mallikkaasti toisesta jaksosta lähtien. Piste-ero kasvoi sen aikana 25 pisteeseen 60-35. 

Sama tahti jatkui kolmannella jaksolla ja neljäs jakso olikin enää vain pelailua. Lahden heittopeli ei sujunut ja vastaavasti Korihaiden vahva vire ja heittotarkkuus tuotti harvinaisen suuren pistepotin, loppulukemiksi nimittäin kirjattiin 113-65.

Vastaavaan yli 70 prosentin heittotarkkuuteen ei korisliigassa ylletty kertaakaan. – Mainittakoon, että sadan pisteen ylitys tapahtui Jaakko Lahden ottelun ensimmäisellä onnistuneella heitolla.

– Pohtimisen arvoista onkin mistä heittotarkkuus yht’äkkiä pulpahti esiin, kun korisliigassa se yleensä oli kadoksissa. Korisliigan kovempi peli tempo on yksi syy ja se on selvää, että vastustajat muutenkin olivat toista luokkaa, mutta riittävätkö nämä selittämään kaiken?

– Olisiko kyse liian kovasta rutistuksesta, väkisin yrittämisestä? Kun rentous ja peli-ilo puuttuu häviää heitoistakin herkkyys, mikä kostautuu varmimmin etenkin pelin ratkaisevilla viime minuuteille.

Korihaiden suurimman pistepotin keräräsi joukkueen kapteeni Mikko Jalonen yltäessään 24 pisteeseen. Myös tupla-tuplaan yltänyt Marcus Van oli hyvällä pelipäällä, heittäen jopa sisään yhden kolmosenkin (17/13 /1). Samaan pistemäärän ylsi smyös Eric McAlisterin (17/3). Myös Aapeli Alasen (12), Gary Johnsonin (11) ja Emmanuel Hollwayn (10)  pistesaldo ylitti kympin rajan. 

Lahden paras pistemies ottelussa oli Jerald Fields (22/6), joka ainoana ylsi kaksinumeroiseen lukemaan. Kokenut Fields on Suomessa pelannut ennen Lahden Basketballia Joensuun Katajassa neljä kausi Korisliigassa, aiemmin hän on edustanut KTP-Basketia sekä Torpan Poikia.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Fielsiltä kyseltiin miten Lahti aikoo kääntää seuraavan ottelun voitoksi, velmuileva vastaus kuului, – Täytyy varmaan soittaa Ghostbustersille (Haamujengi)!

Uudellakaupungilla on mahdollisuus varmistaa Korisliigapaikka ensimmäisenä pääsiäispäivänä Lahdessa pelattavassa ottelussa, Varmaa voittoa sieltä ei kannata lähteä hakemaan, mutta torstain peli osoitti, että hyvällä peliesityksellä vierasvoittokin on saavutettavissa. Ellei voittoa tule toisena pääsiäispäivänä joukkueet kohtaavat taas Korihaiden kotikentällä UKI 400 -areenalla.

Ottelun alkujakso oli vielä tasaista vääntöä...

Maaginen sadan pisteen ylitys on juuri tapahtumassa Korihaiden nuoren Jaakko Lahden (9) toimesta, kori oli hänelle ottelussa ensimmäinen.

... mutta loppujaksot Korihaiden ylivoimaa. Kuvassa korin on pujotellut Eric McAlister (17/3).

Peli on pelattu, helpottunut tyytyväisyys paistaa sekä  pelaajien että valmentaja Gerald Leen ilmeestä.

Riitta Jefimov (Kirsta) ja Korihaiden pjKalle Kloz pal-kitsivat Mikko Jalosen ottelun parhaana pelaajana.

Olipa taistelu! Korihait otti Poharissa makean voiton Pyrinnöstä 92–89 (37-45)

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 29.9.2017  (Päivitetty 30.9.2017)        

Rökäletappio sarjan avauksessa Espoo Unidetille ei luvannut järin hyvää Korihaille sarjan mitalipeleihinkin veikattua Tampereen Pyrintöä vastaan.  Ottelun alku olikin vähän sitä mitä pelättiin, suurimmillaan vieraiden johti kasvanut 15 pisteeseen.  Tauolle mentiin Pyrinnön johtaessa 37-45.

Kolmannella neljänneksellä meno muuttui. Teemu Sulosen onnistuneet kolmoset ja hyppyheitot, joita ottelun parhaana palkittu Sean O’Brien säesti, sytyttivät haiparven.

Kolmas jakso mentiin loppuhetkiin asti tasaisissa merkeissä Korihaiden ollessa kuitenkin koko ajan hieman niskan päällä.

Neljännen jakson viime minuutit tekivät ottelusta todellisen trillerin. Korihaiden jo varmalta näyttänyt johto hupeni hölmöjen virheiden takia pois. Topias Palmin onnistuneilla vapaaheitoilla Pyrintö nousi tasapisteisiin.

Mutta kun vastustajakin hermoili tuhrien tilaisuutensa tasoitukseen hyökkääjän virheellä, niin nopeaan tahtiin vaihtuneiden tilanteiden jälkeen Korihaiden onnistui sittenkin säilyttää täpärä johtonsa.

Justus Kilpinen sinetöi kotivoiton puolustuslevypallollaan Antero Lehdon kavennusyrityksen ja voitto näin kirjattiin luvuin 92-89 (taukotilanne 37-45).

Sean O’Brienin (25/3) ohella myös Chaz Williams (13/5) loisti koreillaan ja koriin johtaneilla lattiasyötöillään, miinuksena hänellä tosin oli loppuhetkillä otettu epäurheilijamainen virhe, joka oli koitua Korihaille kohtalokkaaksi.

Teemu Sulonen ja Justus Kilpinen pelasivat molemmat noin 30 minuuttia, Sulonen teki 18 pistettä ja onnistui kolmosissa 75 prosentin tarkkuudella, Kilpinen teki 12 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

Muista ulkomaalaisvahvistuksista pelin alussa onnistunut Juan Pattillo heitti 15 pistettä ja kahmi 6 levyriä. Deng Dengille pisteitä kertyi vain 6 ja virhetili nousi heti alkujaksoilla neljään – levypalloja Deng napsi kuitenkin eniten, seitsemän kappaletta. Tässä ulottuvassa koikkelehtijassa tuntuisi olevan potentiaalia, mutta toistaiseksi haparoivat otteet syövät tehoja.

Pyrinnön ylivoimainen tehomies oli Brian Ashbury, joka varsinkin alkujaksolla teki korin alta pisteitä suurella tarkkuudella, hänelle kertyi niitä 29 ja lisäksi seitsemän levypalloa.

Merkille pantavaa oli, että vieraista Ashbury ja myös Kenneth Manigault (14/7) etenivät lähes kenenkään häritsemättä korintekotilanteisiin. Seuran oma kasvatti, raamikas Asko Mäkelä, pantiin kentälle vahvistamaan puolustusta, mutta yritys tyrehtyi siitä puhallettuun epäurheilijamaiseen virheeseen.


Kommentteja pelin jälkeen pidetystä lehdistötilaiuudesta:


– Mulla oli helppo työ – piti vaan heittää pallot sisään kun muut pelas hyviä paikkoja, veisteli Korihaiden takamies Teemu Sulonen. Kun peli lähti kulkemaan, yleisö tuli mukaan ja se antoi lisäpotkua.


– Ei me huonosti tänään pelattu, mutta Korihait pelasi tänään suuremmalla sydämellä, pohti puolestaan ottelun kulkua Pyrinnön takamies Antero Lehto.

– Alku oli tänään samoin kuin avausottelussa kamala, mutta tänään löytyi taisteleva ilme ja kun saatiin muutama kova heittoa sisään tilanne muuttui. Kolmen pisteen voitto tällaisessa pelissä on hieno suoritus, riemuitsi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula
 
Korihaille kotivoitto tuli kuin taivaan lahjana jo pelkästään kotiyleisömääriä jatkossa ajatellen. Kotitappio tahmean avauksen jälkeen olisi tehnyt pahaa jälkeä myös koko joukkueen itseluottamukselle.


Korihaiden toiminnan-johtaja Kalle Klotz ja ottelun parhaana pal-kittu Sean O’Brienin, puntaroivat heti tuo-reeltaan voitokkaan ottelun kulkua.

Teemu Sulosen kolmonen uppoaa koriin ja väki tuulettaa.

Sean O’Brien on veivannut taas pallon koriin.

Yleisöä ei ollut aivan ”tuvan täydeltä”, mutta voiton myötä ehkä jo ensi kerralla on!

Mainittakoon, että otte-lua tuomaroi tuhdisti ja tasapuolisesti nuori nainen

Kouvot hallitsi peliä ja vei odotetusti pisteet kotijoukkueelta

Avakka • kuva ja teksti Ilmo Suikkanen • 8.10.2017

Eipä jäänyt Korihaiden esityksestä Kouvoja vastaan paljon jälkipolville kerrottavaa, ensimmäistä jaksoa lukuunottamatta Kouvot hallitsi ottelua vahvasti ja karkasi lopulta selvään 85-67 (44-30) vierasvoittoon.

Avausjakson jälkeen Korihait oli johdossa, mutta veikö kova alkuvauhti joukkueen hapoille vai lisäsivätkö Kouvot kierroksia, sillä sen jälkeen Korihait ei enää kyennyt itämään kuvioitaan kasassa. Toisen jakson kotijoukkue hävisi peräti 24-6.

Hyökkäyspeli oli kevyttä näpertelyä ja puolustuspelissä taas virhetili täyttyi jo jaksojen alkuvaiheessa ja sen jälkeen tarkat vapaaheitot kartuttivat Kouvojen pistepottia. Korihaiden kevyet hyökkäykset Kouvot pystyi puolestaan torjumaan helposti, mistä kertoo jo sekin, ettei vapaaheittoviivalla kotijoukkueen pelaajia juurikaan näkynyt.

Kouvot vei edellisessä pelissään selvällä erolla pisteet Vilppaalta, joten Korihaiden toista yllätystä tuskin monikaan kuvitteli tulevan, mutta ehkä odotuksia tasaisemmasta pelistä kuitenkin oli.

Viime pelin tapaan ei sytytty taistelemaan. Kolmosten onnistumisprosentti oli surkea 18 yrityksestä vain 2 onnistui. Pyrintöä vastaan kolmosillaan loistanut Sulonen ei tehnyt pistettäkään, mutta eipä häntä kyllä paljon syötöillä ruokittukaan.

Onnistujiksi Korihaiden joukkueesta voi mainita Patillon (18/8), Deng Dengin (13/10)  sekä Sean O’Brien (10/3) ja Mikael Herbert (9/1).

Kouvojen voiton avaimina häärivät vahva Thomas Gipson (27/11) ja liikkuvalla sykkeellä pelaava James Sinclair (20/8). Kouvojen vakiokaluston ”pääpukari” Ville Kaunisto aloitti vähän vaisusti, mutta lämpeni loppua kohti kahmien eniten levyreitä ja pisteitäkin kertyi kasinumeroinen luku (10/13).

Ennen kaikkea järkälemäinen Gibson oli ylivoimainen pideltävä Korihaiden puolustukselle. Mies tuuppi itsensä selkä edellä pikkuhiljaa heittoetäisyydelle, kääntyi ja upotti pallon vastustamattomasti koriin.

Kouvot oli vahvempi korin alla sekä puolustus- että hyökkäyspäässä.

Korihait hukkasi voiton avaimet loppu-pelin ryntäilevään yliyrittämiseen

Avakka • kuvat je teksti Ilmo Suikkanen • 14.10.2017

Perjantain ottelu oli tasainen ja kolme ensimmäistä jaksoa mentiin kotijoukkueen hienoisessa hallinnassa. Korihailla oli voiton avaimet käsissä viimeiseen neljännekseen asti, mutta joukkue tuhri ne yliyrittämisellä ja pelaamalla ilman minkäänlaisia suunniteltuja kuvioita.

Ajatus kulki puoli metriä perässä, rentous hävisi peliesityksistä ja johti epätoivoisen tuntuisiin korintekoyrityksiin. Etenkin kolmosten heittotarkkuus oli tipotiessään. Yksi Korihaiden onnistunut suunnanmuutos kuvio tallentui allaolevaan videoklippiin.

Nokia sähläsi myös, mutta pelasi viimeiset minuutit harkitusti ja otti kauden kolmannen voittonsa pistein 77–83 (41–40). Korihait pääsi kahden pisteen tuntumaan ottelun loppuminuuteilla. – Oikeastaan otteluita katsomossa seuraavaa Mikko Jalosta kaipasi kentälle tuomaan peliin järkeä ja juonikkuutta.

Myös virheitä otettiin taas liikaa tarkkakätisiä nokialaisia vastaan. Vieraiden Vincen Council, Leyton Hammonds ja Daniel Dolencin eivät juurikaan haparoineet vapaaheitoissaan.

Korihaiden sentteri Juan Pattillo (23/10) pelasi etenkin alkujaksot mallikkaasti, heitti tarkasti ja vei myös eniten levypalloja tehden tupla-tuplan. Chaz Williams (15/3) ja Sean O´Brien (15/5) pelasivat tehokkaat minuutit. Deng Dengin (8/9) peli ailahtelee edelleen, tällä kertaa hän kahmi kyllä levyreitä hyvin, mutta tuhri heittopäässä paljon paikkoja ja otti turhia virheitä.

Odotetusti Nokian paras pistemies oli Vincent Council (21/3). Myös Daniel Dolencin (17/4) ja Leyton Hammondsin (12/6) pelasivat hyökkäyspäässä tehokkaasti. Onnistuja oli myös viime kauden Korihaita edustanut Aapeli Alanen (10/3).

Korihaiden uunituore tulokas Marius van Andringa (6) pääsi heti melko mukavasti peliin mukaan. Heitti pari kolmosta ja vapaaheitot-kin upposivat koriin. Paras piste-mies Juan Pattillo (1(seuraa katseella.

Yksi onnistutunut suunnanmuutos-kuvio tallentui yläkuvan videoklippiin. Sulonen syöttää vikkelälle Williamsille, joka ottaa muutaman askeleen ulos korilta, mutta syöttääkin sitten korille ryntäävälle Kilposelle joka saa rauhassa upottaa pallon koriin, kun Williamsin perään rynnännyt Nokian puolustus ei ehdi reagoida suunnan muutokseen.

Korihait otti kauden kolmannen voittonsa – KTP kaatui tasaisessa ottelussa pistein 97-90 (42-42)


Avakka • Ilmo Suikkanen • 21.10.2017


Korihait otti tällä kaudella kolmannen voittonsa, tällä kertaa KTP Basketista, kutkuttavan tasaisen ottelun päätteeksi luvuin 97-90. Samalla se kirjattiin 600. voitoksi seuran historiassa.


Hyvin aloittanut vanha kiistakumppani Kotkan Työväenpalloilijat johti ensimmäisen jakson jälkeen seitsemällä pisteellä, mutta ottelun puoliajalla tilanne oli jo tasan (42-42). Kolmannella jaksolla kotijoukkue lisäsi kierroksia ja myös kolmoset alkoivat vihdoinkin upota koriin, 12 yrityksestä peräti kahdeksan onnistui (KATSO videoklipit alla).


Viimeisellä jaksolla joukkueen ote taas vähän herpaantui hurlumlei meiningiksi ja Kotka pääsi viime minuuteilla jo kolmen pisteen päähän. Sen jälkeen kun Marius van Andringa onnistui Dengin syötöstä 3 pisteen hyppyheitossa loppu sujui kotijoukkueelta kuitenkin mallikkaasti. Etenkin vapaaheitot, Kotka pyrkiessä rikkomaan, onnistuivat täydellisesti. Joukkue vaikuttaakin selkeästi kasvaneen voittamaan pelejä.


Korihaiden parhaana palkittiin ansaitusti korkeimman pistemäärän (24/4) heittänyt Marius van Andringa. Kaveri osoitti olevansa puheidensa ja häneen kohdistuneiden odotusten mittainen mies. Peliälystään Marius antoi näytteen kun oli heittämässä sisäänheittoa tilanteessa, jossa hyökkäysaikaa oli jäljellä kaksi sekuntia ja vapaata omaa miestä ei ollut tarjolla. Ovelasti hän heitti pallon KTP:n pelaajan takalistoon josta se pomppasi hänelle itselleen sen jälkeen syötti sen Teemu Suloselle, joka upotti kolmosen sisään. KTP:n valmentaja protestoi koria ja syystäkin, sillä tuskin tuota operaatioita kahdessa sekuntissa ehti tehdä. Kori kuitenkin hyväksyttiin.

– Toivoa sopii, että koko kauden kattava sopimus Marius van Andringan kanssaan syntyy, neuvottelut on tältä osin hänen kanssaan aloitettu.


Juan Pattillon (22/4) pistemäärä per peli näyttää kipuavan yli kahdenkymmenen ja miehen otteissa paistaa tietty rentous jota tällaiset suoritukset edellyttävät, tosin puolutuspelaamisessa hänelläkin on vielä petraamista.


Vilkasliikkeinen Chaz Williams (16/3) syöttelee peliä rakentaen tehden myös, kuten hyvän pelirakentajan kuuluukin, hyvää henkilökohtaista pistetiliä.

Yli kymmenen pisteen ylsi myös Deng Deng (13/6), hän tosin tuhri kolmosyrityksiä melko surutta, ollen kuitenkin loppukahinoissa melko vakuuttava. Sean O’Brienin (7/9) onnistui levypalloissa, mutta pistetili jäi tällä kertaa alle normaalin. Ilahduttavaa oli Teemu Sulosen (8/2) heittokäden tarkkuuden löytyminen.


Vuosi sitten KTP Basket voitti Pohitullissa Korihait selvin numeroin 66-85, nyt voitto vaihtui tappioksi. Kun huomioi, että molempien joukkueiden entisistä kärkiviisikoista ei ole mitään jäljellä, tuntuu Korihait nyt onnistuneen pelaajahankinnoissa paremmin.


KTP:n riveistä parhaana palkittu Deon Edwin (19/10) raatoi kasaan tupla-tuplan. Myös Mandell Thomas (18/5) ja Michael Pounds (18/2) olivat onnistujia. Korihaita KTP:ssä aikoinaan piinanneen legendaarisen Larry Poundsin poika Michael lempinimeltään ”Homppa” siirtyi täksi vuodeksi Vilppaasta takaisin kasvattajaseuransa KTP:n kokoonpanoon. Koripallo on suvulla verissä sillä myös isosisko Dionne ”Didi” on maajoukkuetason koripalloilija.


Liigan pienimmällä pelaajabudjetilla kauteen lähteneelle Korihaille ei ole ennustettu viime vuotista parempaa menestystä liigassa. Korihaiden kolmen voittoa kauden tässä vaiheessa osoittavat joukkueen kuitenkin kykenevän nostamaan tasoaan viime vuotisesta. Kotiyleisölle tuntuukin olevan nyt, kehnon viime kauden jälkeen, luvassa nyt jännitettävää yltääkö joukkue pudotuspeleihin asti.


Joukkueen kuntotaso vaikuttaa hyvältä, mutta mikäli joukkue aikoo viedä pisteitä myös kärkipään joukkueilta, sen on hiottava kuviot kuntoon, saada kolmosten onnistumistaso pysymään hyvänä ja kohotettava pelaajamateriaalin laajuutta ottamalla rohkeasti joukkueen uusia tyyppejä kuvioihin mukaan.

Kolmosten onnistuivat KTP:ä vastaan mallikkaasti. Tässä Chaz Williams käyttää palloa sen verran Marius van Andringalla, että saa itselleen tilaa heittää rauhassa.

Ottelussa usein kolmosta yrittänyt Deng Deng onnistui vihdoin.

Chaz Williams luikertelee yksin läpi.

Pyrintö riepotteli Uki 400 Areenalla haiparvea miten tahtoi – tylyt loppulukemat 59-115


Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 15.11.2017


Korihaiden alamäki ottelussa Pyrintöä vastaa alkoi heti ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen ottaessa 15-24 johdon. Toisella jaksolla Korihait romahtivat ja Pyrintö voitti sen 13-31. Tauolla ero olikin näin jo 27 pistettä ja sama suuntaus vahvistui koko ottelun ajan. Lopputulos 59-115 nosti piste-eron huimaan 56 pisteeseen.


– Vanhoja kun muistellaan, Korihait voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen kotihallissaan pistein 92-89. Kuitenkin jo ottelua katsomaan mennessä mietti, että Korihaiden eväät tuskin tänään voittoon riittävät. Joukkueen koko paketti hajosi kesken kauden, eikä uutta rakenneta hetkessä, varsinkin kun kilpakumppanit hiovat jo peliään pudotuspelipaikka tähtäimessään.


Uudet pelaajat eivät ainakaan vielä vakuuttaneet, Quintos Chievous tosin aloitti vahvasti oman pään pallon riistolla ja pitkällä syötöllä vastustajan päätyyn O’Brienille, jonka antamasta takaisin syötöstä Chievous pussitti kolmosen. Siihen ne onnistumiset sitten jäivätkin, loppupeli oli haparointia heitoissa ja pallon menetyksiä. Toisen tulokkaan Kenney Funderburkin avaus ei ollut sen parempi.


Kuvioita ei oltu ehditty harjoitella, eikä niitä syntynyt pelissäkään. Yksin yrittäminen rehoitti ja pallo poukkoili kaikkialle muualle, muttei pelikavereille ja koriin. Pyrinnön tiivis ja liikkuva puolustuspeli sai aikaan sen, että pallon menetyksiä kirjattiin Korihaille peräti 19, kun vastustajlle tuli niitä vain kolme. Pyrinnön ylhäältä kiinni käynyt puolustus esti tehokkaasti Korihaiden kolmostykkien Sulosen ja van Andringan jopa heittotilanteisiin pääsyn.


Tilanteen ratkettua kotijoukkueen kiinnostus puolustuspeliin lopahti täysin ja Pyrinnön tarkkakätiset heittäjät iskivät kenenkään häiritsemättä tyylikkään vähäeleisesti mutta armottoman tehokkaasti palloja pussiin. Kolmen sekunnin alueelta tehdyt pisteet Pyrintö vei peräti 70-36.


Ottelu paljasti miten arvokas pelaaja Chaz Williams itse asiassa oli joukkueelle. Nopeilla kuljetuksillaan hän pelinrakentajana kykeni viemään pallon ylös, tekemään hyvää henkilökohtaista pistetiliä ja mikä tärkeätä samalla tilaa joukkuetovereilleen. Organisoidulla puolustuksellaan Pyrintö kykeni nyt tekemään todella tehokkaasti tyhjäksi kotijoukkueen summittaiset ryntäilyt, joissa kyllä riitti vauhtia, mutta se tapahtui yli omien taitojen ja tuloksena oli helppoja pallonmenetyksiä ja epäonnistuneita heittoja.


– Toki on samaan hengenvetoon todettava, että tuskin Korihait ihan niin huono on miltä loppunumerot näyttävät, myös pallo pomppi vieraille paljon onnekkaammin kuin kotijoukkueellle. Näinhän usein silti käy kun vastustaja pääsee niin kutsuttuun flow-tilaan jossa onnistuu lähes kaikki ja vastapuolelta taas itseluottamus katoaa, eikä onnistu mikään.


Kovimmat tehot 24 pistettä ja 8 levypalloa kirjattiin Pyrinnön Brian Asburylle, Topias Palmin 17/4 ja Antero Lehdon 15/2 tehojen lisäksi neljä muutakin pyrintöläistä ylsi yli kymmenen pisteen. Korihaissakin pelanneen Antero Lehdon aloitus oli ensimmäisillä minuuteilla hurja peräti 13 pistettä, mutta pelin vanhetessa hänen vauhtinsa hiipui.


Kotijoukkueessa ottelussa tehokain oli tuttuun tapaan 17 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut energinen Juan Pattillo, joka tällä kertaa muisti myös syötellä. Laituri Sean O’Brienille kirjattiin tehot 10/8 ja 3 syöttöä. Heitä lähimmäs pääsi Quintos Chievous (9/5) ja Ves-Pekka Laine, muille jäivät jäännöspisteet.


Korisliiga pitää nyt pari viikkoa maaottelutaukoa, joten Korihaillakin on aikaa yhdessä harjoitteluun ja kuvioidensa kuntoon saattamiseen.

Seuraava vieraspeli on Kouvolassa 29.11 ja kotipeli Pohitullissa 2.12.

Juan Patillon näyttävä donkki ottelun loppujaksolla oli laiha lohtu kotijoukkueelle sen kärsiessä keskiviikkona murskatappion Tampereen Pyrinnölle.

Korihaiden uudet vahvistukset Quintos Chievous (vas.) ja Kenney Funderburk (oik.) eivät ainakaan vielä vakuuttaneet. Nyt alkavan kahden viikon pelitauon aikana miehet pitäisi ajaa sisään Korihaiden kuvioihin, joten seuraavassa kotiottelussa he antanevat jo näyttöjä todellisista pelitaidoistaan.

BC Nokia vei sarjapisteet Korihailta tyylillä ja taidolla


Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 20.1.2018


Korihaiden keskiviikoinen kotivoitto Kouvoista antoi odottaa hyvää peliä myös perjantaina vieraaksi saapunutta BC Nokiaa vastaan. Tasainen ottelusta muodostuikin, vaikka näätäpaidat ottivat sen hallintaansa jo avausjaksolla pitäen melko tukevasti ohjat käsissään loppuun asti. Kolmannella jaksolla kotijoukkue pääsi tasapisteisiin 55-55, mutta vieraiden loppupeli oli vakuuttavaa ja voitto kirjattiin pistein 98-87 (42-39).

 

Tehokkaamalla puolustuspelillään Leyton Hammondsin johdolla BC Nokia onnistui koko ottelun ajan rikkomaan isäntien peliä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Näin he onnistuivat pitämään Korihaiden pisterohmun Juan Patillon tehokkaasti poissa tutuilta heittopaikoiltaan. Tästä kertoo se, että ottelun ensimmäisellä puoliskolla Patillo ei tehnyt pistettäkään.


Vieraiden hyökkäyspään kuviot, Devoe Josephin ja Vincent Councilin johdolla, taas toimivat ajoittain jopa loistavasti. Kun puolus ei häirinnyt, laadukkaita heittopaikkoja syntyi tasaiseen tahtiin ja esim. Nokian kahden pisteen heitot upposivat kovalla liki 80%:n tarkkuudella.


Kevin Bracy-Davis heitti 23 pistettä ollen ottelussa Korihaiden paras pistenikkari. Teemu Sulonen sai hänkin päälle taas loistavan heittovireen ja heitti 15 pistettä, joukossa kolme kolmosta. Ansaitusti hänet palkittiinkin ottelun parhaana pelaajana.


Myös Juan Pattillo löysi toisella puoliajalla tilaa itselleen ja pääsi 14 pisteeseen, raastaen myös 6 levypalloa. Jonkinlainen epävarmuus hänen peliään kuitenkin leimasi, sillä vapaaheitotkin epäonnistuivat mieheltä hänen yleiseen tasoonsa nähden useammin.


Kotijoukkueesta Van Andringa ylsi 9 ja O’Brien 8 pisteeseen. Matthew Gibsonin peliesitys ei ollut kaksinen, vaikka yritys oli kova. Hän teki 6 pistettä ja toi pallon kyllä nopeasti ylös, mutta syottöharhat ja lukuisat epäonnistumiset heitoissa pistivät silmään. Osasyynä tähän oli tietysti myös näätäpaitojen hyvin organisointu puiolustuspeli.

 

Dragan Labovic (vas.) ja Vincent Council estivät ottelun ensimmäisellä puoliskolla tehokkaasti Juan Patillon pääsyn heittotilanteisiin.

Korihaista Kevin Bracy-Davisin (takana vas.) ja Teemu Sulosen (oik.) peliesitys oli hyvä, heistä Sulonen palkittiinkin ottelun parhaana. BC Nokian Aapeli  Alanen (entinen hai), Leyton Hammonds, Dragan Labovic ja uusi vahvistus Devoe Joseph (oik.) estävät tehokkaasti Matthew Gipsonin korintekoaikeet.

Vierailijoiden tyyliniekoista Devoe Joseph rokotti Korihaita 25 pisteellä ja 6 syötöllä, takamiespari Vincent Councilin säestäessä 20 pisteellä ja 8 koriin johtaneella syötöllä. Sentteri Dragan Labovic pääsi liki tupla-tuplaa 15 pisteellä ja 9 levypallolla.


Näätien uusi tulokas Devoe Joseph on kova vahvistus joukkueelle, hän pelannut Kanadan maajoukkueessa ja oli vuonna 2007 alle 19-vuotiaiden MM-kisojen paras pistemies 22,6 pisteellä per ottelu.


Vaikka peli päättyikin Korihaiden tappioon, yleisö tuskin pettyi, sillä yritystä ja vauhtia kotijoukkueen pelissä kyllä riitti, mutta vastustajaan verrattuna hyökkäyskuviot ja heittotarkkuus eivät vielä toimi tulosta tuovalla tavalla.

Korihaille taas tervetullut kotivoitto – KTP taipui jatkoajalla 102-96 (88-88)

 

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 28.1.2018


Keskiviikkona sarjapisteet Lapualta hakeneen Uudenkaupungin Korihaiden voittoisa ote sai jatkoa, kun se sai vieraakseen sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallinnoivan KTP:n. Vierailija kaatui värikkäässä yleisöön menevässä ottelussa, mutta vasta jatkoajan jälkeen. 

Kotiyleisö repi hiuksiaan toivon ja epätoivon välimaastossa jaksaen kuitenkin äänekkäästi kannustaa vaikeissakin vaiheissa ja niinpä Korihait otti kuin ottikin makean kotivoiton pistein 102-96 (46-47, 88-88).

 

Tasaväkisinä läpi ottelun sinnitelleet joukkueet eivät saaneet neljännellä jaksollakaan millään eroa toisiinsa. Molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa, mutta ne missattiin. Neljännen jakson loppupuoliskolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaamisesta katosi terä, pelitilannekoreja tuli todella vähän. varsinainen peliaika päättyi tasapisteisiin 88-88.

 

Viiden minuutin jatkoajalle siirryttäessä joukkueet tekivät koreja tasatahtiin lähes loppuun asti. Viime minuutilla kuitenkin Marius van Andringan kohua aiheuttanut kakkonen sekä KTP:n Michael Poundsin rikkottua kovin ottein Matthew Gibsonia, saadut vapaaheitot nosti isännät turvalliselle neljän pisteen karkumatkalle – tovin Poundsin kanssa ärhenneltyään Gibson heitti vapaaheitot sisään kun otteluaikaa oli jäljellä 7 sekunttia. KTP rikkoi taas ja kotijoukkue kasvatti eron kuuden pisteeseen vapaaheittoviivalta.


Sean O’Brien tehot (26/14/4 syöttöä/3 riistoa) olivat illan parhaat, kuntoutuminen loukkaantumisesta on tulostenkin valossa edennyt hyvin. Lehdistötilaisuudessa kehuja O’Brienille jakoi myös KTP:n valmentaja Ray Ailus. – Tiedettiin, että hän on lay-up mies, mutta meidän iso pelaaja ei saanut niitä pois vaan päästi liian monta kertaa Seanin nostamaan helppoja koreja.


Tuttuun tapaan myös Juan Pattillon pistesaalis oli kovaa luokkaa, hän klaarisi oman osansa mallikkaasti 26 pisteellä ja 10 levypallolla. Mies ajoi tosin itsensä niin piippuun, että ottelun jännittävillä loppuminuuteilla joukkueen valmentaja Damion Dantzler ei Juania kentälle päästänyt. 


Yleisöstä kuului nurinaa, miksi haiden parasta pistemiestä istutetaan penkillä, mutta jälkeenpäin ajatellen, kun voitto tuli, valmentaja osoitti kylmähermoista tilanneälyä ratkaisussaan. Pelin tempo oli lopussa niin kova, että “kestävyysvajetta” potenut Patillo ei yksinkertaisesti pysynyt siinä mukana varsinkaan puolustuspäässä.

 

Jos oli Korihaiden takamies Matthew Gibson kotiottelussa BC Nokiaa vastaan kipsissä, niin perjantaina peli kulki. Hän jäi vain yhden koriin johtaneen syötön päähän harvinaisesta tripla-tuplasta, pisteitä kertyi 15, levypalloja 10, syöttöjä 9 sekä vielä 4 pallonriistoa. 


Kotijoukkueesta tyydyttävästi pisteitä napsivat Marius van Andringa (13/1), sekä Teemu Sulonen (7/1)  ja Vesa-Pekka Laine (7/1).


KTP:n riveistä kovinta jälkeä tekivät sentteri Kenneth Simms (25/4 riistoa) sekä 21 pistettä, 5 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä kerännyt Deon Edwin. Myös hikisen pelin juossut Michael Pounds onnistui (17/6), samaan pistemääärään ylsi myös Mandell Thomas (17/3).


Levypalloja Korihaita vei enemmän (60 - 40%), mutta vastaavasti myös pallonmenetysprosentit olivat suuremmat (22,3 - 15,1%).


Korihait ovat vihdoinkin saaneet itsensä ylös epäonnistumisten suosta ja menestystä on syytä odottaa jatkossakin. Yli sataan pisteeseen pääsy osoittaa pelikuvioiden kehittyneen ja heittojen onnistuvan nyt suuremmalla prosentilla. Kolmoset eivät vieläkään ole hyvällä tasolla ja tämän huomattuaan vastustajat voivatkin näin keskittyä kolmen sekunnin aluetta puolustamaan.


Erityisen tärkeää on, että myös kotiyleisö on saatu jälleen mukaan kannustamaan joukkuetta ja tuomaan myös enemmän lipputuloja Korihaiden vaikean taloudellisen tilanteen korjaamiseksi.


Voitto nosti Korihait kaksi otteluvoittoa ylemmäs sarjataulukon häntäpäätä vartioivaa Lapuan Kobria, jotka ovat kuitenkin pelanneet kolme ottelua haiparvea vähemmän. 14 ottelua on vielä jäljellä, joten (ainakin teoreettiset) mahdollisuudet vaikkapa pudotuspeleihin ovat yhä omissa käsissä.Ailus protestoi: Yhden kerran vielä hyväksyin, mutta toinen kerta on liikaa


KTP:n päävalmentaja Ailus protestoi taas tuomareille väittäen Andringan hyväksytyn korin syntyneen yliajalla ja jos rehellisiä ollaan niin kyllähän se kieltämättä syntyikin ja samanlainen tilanne palautui mieleen viime kaudelta KTP:tä vastaan Poharissa, jonka senkin KTP hävisi.


Ailus oli lehdistötilaisuudessa hyvin tuohtunut ratkaisevien loppuhetkien tilanteesta. Ailuksen mukaan Korihaiden hyökkäysaika oli nollassa, silti sen jälkeen ehdittiin tehdä kaksi syöttöä ja heittää pallo koriin eikä hyökkäysaikakello soinut. Hän viittasi myös edelliseen KTP:n vierailuun Pohitullissa.


– Pelit ovat pienestä kiinni ja ratkaisuhetkillä tuollainen syö miestä ja joukkuetta. Yhden kerran vielä hyväksyin, mutta toinen kerta on liikaa. Raportti liittoon päin on lähtenyt, Näin ei voi jatkua, asialla on tehtävä jotain. Pelaamme korisliigaa ja toimitsijoiden on osattava tehtävänsä.


– Perästä kuuluu, mitä lähetetyn raportin suhteen tapahtuu. KATSO lehdistötilaisuus

Yleisö eli tiiviisti mukana ottelun kiihkeissä tunnelmissa ja osoitti ottelun loppuhetkillä seisaalleen nousten suosiotaan voittoon yltäneelle kotijoukkueelle.

KTP:n Michael Pounds (vas.) rikkoo kovin ottein Matthew Gibsonia, tästä saadut vapaaheitot nosti isännät turvalliselle neljän pisteen karkumatkalle. – Tovin Poundsin kanssa ärhenneltyään Gibson (oik.) heitti vapaaheitot sisään nostaen Korihaiden pisteet täyteen sataan, kun otteluaikaa oli jäljellä 7 sekunttia.

Tärkeä voitto Korihaille, hyvä loppupeli nosti joukkueen pois karsijan paikalta


Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 16.3.2018


Perjantain ottelu oli Korihaille tärkeä ja siihen oli varmasti myös latauduttu. Kotijoukkueen peli lähtikin ottelussa hyvin käyntiin ensimmäisellä jaksolla, mutta hyytyi kummasti parin jakson ajaksi. Mikään ei tuntunut onnistuvan, varsinkin kolmoset olivat hukassa, 14 yrityksestä vain yksi upposi koriin. Myös virheitä otettiin paljon turhissa paikoissa. 


Tilanne pysyi onneksi tasaisena, sillä myös vastustaja Lapuan Kobrat haparoi etenkin vapaaheitoissaan ja Korihaiden tapaan kaukoheitot kolisivat rautoihin tai menivät jopa kokonaan ohi. Vieraiden kahden pisteen johdossa lähdettiin kuitenkin tauolle, lukemien ollessa 38-40.


Kolmannen jakson lopulla kotijoukkueen sai vihdoin hengen päälle ja peli alkoi sujua. Kolmosiakin upposi useita ja parhaimmillaan kotijoukkueen johto oli jo 12 pistettä. Lopussa voiton varmistelu päästi vastustajan kovalla kokokentän prässillä jo melko lähelle, mutta pelihallinta oli Korihailla ilman panikointia hyppysissä ja voitto heltisi pistein 94-85.


Vauhdikas Kevin Bracy-Davisin 21 pisteellään pääsi kotijoukkueesta kovimpaan lukemaan, Hän osallistui Kenney Funderburkin ja Markus Moleniuksen kanssa kiitettävästi myös puolustuspään työskentelyyn.


Matthew Gibsonin ylsi 16 pisteeseen vieden 8 levypalloa, antaen 6 syöttöä ja onnistuen 3 pallonriistossaa. Hyvän päivätyön tekivät myös 16 pistettä heittänyt Markus Molenius ja samaan pistemäärään yltänyt Kenney Funderburk (16/7/4 syöttöä).

 

Kovimmat lukemat löytyivät kuitekin vastustajilta heistä Nick Kellogg urakoi kentällä lähes koko 40 minuuttia ja sai saldokseen kunnioitettavan 26 pistettä, 8 levypalloa ja 5 syöttöä. Takakentältä Stephen Croone ylsi lähes samaan heittäen 25 pistettä, napsien 8 levypalloa ja jakaen 5 koriin johtanutta syöttöä. Christopher Ortiz ylsi hänkin 16 pisteeseen ja 9 levyriin.


Korihait luovutti näin voitollaan häntäpään valvojan paikan Lapuan Kobrille ja mahdollisuudet sarjapaikan suoraan säilyttämiseen paranivat huimasti. Joukkueelle saattaa tämä voitto jo riittää, loppupeleissä yllätyksiä saattaa kuitenkin tulla ns. merkityksettömissä otteluissa, joten varmaa se ei vielä ole. 


Tokihan myös Korihait saattaa yllättää ja lisätä pistesaldoaan jäljellä olevissa otteluissa, mikäli saa heittopeliinsä tarkkuutta. Vauhtia joukkue näyttäisi jaksavan pitää, mutta viimeistely välillä ontuu.

Matthew Gibson (oik.) onnistuu korinteossa ja Korihailla riittää varmistajia korin alla, Kobrien puolustus sen sijaan on vasta saapumassa paikalle.

Ulkokuntoilulaitteet löytää karttaan merkityiltä paikoilta lähellä urheilukenttää, uimahallia ja Käätyjärven leikkipuistoa.

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 15.6.2018


Keskiviikkona asennettiin Uudenkaupungin keskustassa kolmeen kohteessa asukkaiden käyttöön ulkoliikuntavälineitä. Perustat näille välineille on tehty viime viikolla ja laitteiden ympäristöä viimeistellään vielä asennuksen jälkeen.


Välineitä asennetaan uimahallin ja tekonur-men väliin, Käätyjärven rantaan (Hakamet-sän leikkipaikan lähelle) sekä Sorvakon urheilukentän läheisyyteen kuntopolun varteen, mistä on vanhat liikuntavälineet purettu pois.


Välineet on tehty kestämään kovaa käyttöä ympäri vuoden ja ovat turvalliset ja kestä-västä materiaalista. Ne ovat Blade ulkolii-kuntavälinesarjaa ja tulevat Unisportilta.


Laitteiden vastusta pystyy myös säätämään, joten jos väline tuntuu liian raskaalta tai kevyeltä käyttää, kannattaa etsiä pyöreä säätöruuvi laitteen kyljestä.


Käyttäjien kokemukset laitteista ovat tervetulleita, juoksu- tai kävelylenkin ohessa pääsee nyt tekemään kuntosalityyppistä harjoitusta mm. punnerrus/dippilaitteessa, jalkaprässissä ja olkapunnerruslaitteessa.

Pari viikkoa sitten jatkosopimuksen Korihaiden kanssa kirjoittanut päävalmentaja Damion Dantzler sai tiistaina lisää pelaajia ryhmäänsä. Vesa-Pekka Laine oli toistaiseksi ainoa sopimuksen omaava peluri ja nyt ryhmään liittyi omista junioreista Roope Viinikkala sekä uutena kasvona Miikka Marttinen.

Marttinen on 26-vuotias Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka ahkeroi 13,1 pistettä ja 4,8 levypalloa keskiarvoikseen viime kaudella jyväskyläläisen JBA:n riveissä. Tuolla pistemäärällä Marttinen oli oman joukkueensa toiseksi paras pistemies sekä koko divarissa sijalla 26.

Monipuolinen pelaaja, jolla on kova halu kehittyä ja mennä eteenpäin, Kalle Klotz luonnehti uutta hankintaa.

Nämä kolme pelaajaa saavat seuraa vielä ennen juhannusta eli seuraavista pelaajasopimuksista tullaan tiedottamaan lähiviikkoina. Korihait neuvottelee monen viime kaudella haipaidassa pelanneen kanssa ja lisäksi keskusteluja käydään myös muutaman muualla pelanneen kanssa.

Varmuudella voidaan nyt sanoa, että syksyllä Korihaiden riveissä ei nähdä Eero Lehtosta ja Mikael Herbertiä. Kristika Turku värväsi Eeron riveihinsä ja Mikael Herbert puolestaan on päättänyt laittaa tossut naulaan.

Korihait haluaa toivottaa Eerolle tsemppiä uusiin korishaasteisiin ja yhtä suuret kiitokset ”Miksulle” yhteisistä vuosista Korihaissa.

Kesällä 25 vuotta täyttävä Herbert kykeni sitkeistä terveysongelmistaan huolimatta pelaamaan 16 ottelussa viime kaudella pistekeskiarvolla 3,3. Herbert oli nostamassa haiparvea takaisin liigakartalle kaudella 2015-2016 ja kausia Pohitullin valojen alla tuli yhteensä seitsemän kappaletta miesten tasolla.

Korihait on solminut Damion Dantzlerin kanssa kauden 2018-2019 kattavan päävalmentaja-pestin. Dantzler roteva hahmo tuli tutuksi Kori-haiden päävalmentajana viime kevätkaudella.

Uudenkaupungin Hakametsän alueella voi harrastaa liikuntaa kauniissa järvimaisemassa Käätyjärven leikkipuiston yhteyteen sijoitetuilla ulkokuntoilulaitteilla. Muut paikat sijaitsevat uimahallin ja tekonurmen välisellä alueella sekä lähellä urheilukenttää kuntopolun varrelta.

Jokaisen laitteet kyljestä löytyvät myös käyttöohjeet.

Ulkokuntoilu-

laitteet sijoitettu käyttöpaikoilleen

Damion Dantzler jatkaa päävalmentajana

Miikka Marttinen liittyy Korihaiden vahvuuteen – Lehtonen ja Herbert eivät jatka

Avakka • Tiedot Korihaiden verkkosivustolta • 30.5.2018

Korihait oli karata kovalla alkuvauhdillaan – Suomen mestari Karhut heräsivät toisella puoliskolla ja vei pisteet 86-93 (50-34)


Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 14.10.2018

Yllätyksen tuntua oli puoliajalla ilmassa Uudenkaupungin Korihaiden kotikenttä avauksessa Kauhajoen Karhu Basketia vastaan. Pistetilanne oli kotijoukkueelle 50-34 ja se myös hallitsi peliä melko suvereenisti. Korihait onnistui alkupuoliskolla laajalla rintamalla, joukkue puolusti hyvin ja teki myös koreja viime vuoden suomenmestareita vastaan tiuhaan tahtiin.


Alkujaksoilla Korihaiden pistetili karttui ilahduttavasti melko laajalla rintamalla. Parhaiten onnistuivat Emil Osmany Djeen (9 pistettä), Stephon Jelks (8), Bryan Coleman (8), Topias Kuukkanen (8) ja Mario Edwars (6).


Toisella puoliajalla osat vaihtuivat, ilmeisesti ns. takki auki otteluun lähtenyt  Karhu Basket heräsi tauolla, tiivisti puolustustaan ja lisäsi kierroksia koneeseen. Pallonriistojen myötä syntyi nopeasti tulosta. Noin viiden peliminuutin jälkeen Karhut siirtyi jo johtoon.


Tauolla uinahtanut kotijoukkue yritti katkoa solkenaan vyöryviä hyökkäyksiä, mutta oli lähes aina askeleen myöhässä, seurauksena paljon rikkeitä heittotilanteissa ja sitä kautta vapaaheiton myötä kolmen pisteen hyökkäyksiä Karhuille.


Korihaiden tehot jakaantuivat usealle pelaajalle. Vaihtopenkiltä erinomaiseni Emil Osmanu Djeen, joka linkosi kädestään hienosti 17 pistettä. Samaan ylsi myös toinen vaihtopenkkiläinen Stephon Jelks. Yli kymmenen pisteen ylsivät myös Mario Edwars 12 sekä Brandon Conley ja Bryan Conley 11 pistettä.


Aloitusviisikon pisteet olivat Karhuilla peräti 89, Korihaiden vastaavien ollessa 47. Kotijoukkueella saldo penkiltä olikin yllättävän kova  39 pistettä. Levyrit olivat kotijoukkeen akilleen kantapää, Karhut oli niissä parempi 40-27.


Karhu Basketin ykkönen oli hurjalla pelipäällä ollut Michael Moser. Hän on varmakätinen, ulottuva ja nopea, ollen kotijoukkueelle paha kanto kaskessa kentän molemmissa päissä ja hänelle kertyi myös paljon peliminuutteja (35:54). Mies heitti kaikki vaparit sisään, kakkosista seitsemän kymmenestä ja kolmosista viisi kahdeksasta. Kokonaispistemäärä nousi näin 35:teen.


Karhuista tehokkaita olivat myös Durrell Summers 21 ja Rene Rougeau 18 pistettä. Bojan Sarcevic rakensi tuttuun tapaan peliä tehokkaasti. Karhujen laittaessa puoliajan jälkeen peliinsä kierroksia lisää, joukkueen pitkät, kovat ja tarkat laakasyötöt olivat nautittavaa katsottavaa.


Tappiosta huolimatta kotijoukkue antoi yleisölle positiivisen signaalin tulevia otteluja silmälläpitäen. Ensimmäisen koti-ottelun perusteella kokonaan uusiutuneella joukkueella on potentiaalia haastaa monta joukkuetta Korisliigassa. Aika näyttää miten siinä onnistutaan


Pelin jälkeen sanottua:


Damion Dantzler Päävalmentaja, Uusikaupunki

Illan pelissä laljon hyviä asioita. Tiesimme, että Kauhajoki tulee kovaa toiselle puoliskolle. – Olemme olleet yhdessä tiimin kanssa vasta kolme viikkoa ja meillä on viime vuodesta uusiutunut koko joukkue. Silti olen tyytyväinen näihin kavereihin, he pelasivat toivomallani tavalla.


Jussi Laakso Päävalmentaja, Kauhajoki

Täytyy olla ylpeä siitä asenteesta millä joukkue tuli kolmallelle jaksolle. Samalla täytyy antaa tunnustusta Korihaille, koska ensimmäinen puolikas ei ollut vain meidän huonoutta vaan pitkälti Korihaiden hyvyyttä


Stephon Jelks laituri, Korihait

Meillä oli erittäin hyvää peliä alkupuoliskolla, mutta Kauhajoki tuli erittäin kovaa ja nopeaa toiselle puoliskolle, aivan kuten valmentaja meille kertoi.


Michael Moser laituri, Kauhajoki

Joukkueen mestarit tekivät minulle hyvin helpoksi tehdä koreja tänä iltana.

Korihaiden uusiutunut joukkue onnistui ilahduttavasti pisteiden teossa laajalla rintamalla. Tässä Bryan Conley on noussut Karhujen Rene Rougeaun ja Okko Järven ulottumattomiin ja tekee korin.

Vain seitsemän pisteen tappio viime kauden Suomen mestareille on positiivinen kotiotteluavaus Korihaille.

Puoliajan jälkeen Korihaille tuotti vaikeuksia päästä heittotilanteisiin tarkasti puolustaneiden Karhujen kynsistä.

Vierasjoukkue sen sijaan vei levyreitä tiuhaan tahtiin ja pistekunkku Michael Moser (no 43) odottaa syöttöä kara-takseen tekemään korin, pisteitä mies tekikin peräti 35.

Korihait yllätti kotonaan Katajan ja osin kotiyleisönsäkin, avaten pistetilinsä luvuin 88-80 (44-35)

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 21.10.2018

Fiba Europe Cupissa keskiviikkona Aris Thessalonikin vieraskentällä lyönyt Joensuun Kataja oli melkoinen ennakkosuosikki saapuessaan lauantaina Uuteenkaupunkiin. Täällä ei kuitenkaan kunnioitettu kuvia, vaan lähdettiin tosissaan taistelemaan voitosta. Peili sujuikin mallikkaasti ja ennen kohtalokas kolmas jaksokin voitettiin.

Neljännellä jaksolla puntti alkoi kotijoukkueella kuitenkin jo tutista, tuli epävarmuutta heittotilanteissa ja useita perättäisiä pallonmenetyksiä, mutta tällä kertaa haiparven onneksi joensuulaiset olivat lauantaina väsyneellä jalalla liikkeellä, eivätkä kyenneet karhujen tapaan käyttämään tilannetta hyväkseen.

Eurokentillä menestystä niittäneen Joensuun Katajan peli oli ajoittain vahvaa, mutta kotijoukkue pystyi vastaamaan siihen erinomaisesti ja lopputulokseksi kirjattiin yllättäen Korihaiden kauden ensimmäinen voitto pistein 88-80 (44-35).

Viime kotipelissä Karhuja vastaa Korihaiden suuri heikkous oli levyrit, jotka se hävisi 27-40, Katajaa vastaan se sensijaan voitti levypallot 44-33. Korihait myös heitti tarkemmin, kolmosten osumatarkkuus oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli 40 prosentin, Katajan vastaavan ollessa 33 %. Pallonmenetyksiä Korihailla oli pari enemmän kuin Katajalla, virheitäkin tuli melkoisesti, mutta kun Katajalla eivät kotijoukkeeen onneksi vapaaheitot uponneet, haitat jäivät vähäisiksi.

Mario Edwards oli tehokas päivä pisteitä kertyi 18 pistettä ja levypalloja 8, Bryan Coleman vastaavat olivat 15 ja 5, Topias Kuukkasen 14 ja 4, Brandon Conleyn 12 ja 9 sekä Marius van Andringan 12 ja 2. Erityisesti parhaana palkitun Topias Kuukkasen esitys mainio, mies on vauhdikas etenijä ja tässä pelissä etenkin kämmenen päältä koriin heitetyt lay upit olivat näyttäviä. Mika Nuolivirta heitti molemmat kolmosensa sisään ja teki yhteensä 8 pistettä otti 4 levyriä. Miehellä on mittaa 210 cm ja tuntuukin, että sen hyödyntämisessä on vielä kehittämisen varaa.

Stephon Jelks oli levyreissä tehokas (8), mutta pistesaldo jäi tällä kertaa 8:n. Alle oman tasonsa pelasi ainoastaan Wmil Osmanu Djeen (2 pistettä).

Katajasta Ryan Wright teki 15 pistettä kahmien myös levyreitä 8. Liki samaan yli myös Rahlir Hollis-Jefferson 15/6. Vincent Simpsonin saldo oli 12/3. Koripallomaajoukkueen tehokas takapelaaja–laituri Topias Palmi kulki tässä pelissä varjojen mailla saldona oli hänelle heikot 5 pistettä ja 3 levyriä. Toinen maajoukkuemies Ilari Seppälä teki 9 pistettä ja otti kolme levyriä, mikä sekään ei vastaa miehen tasoa.

Lähes koko pelin hallinnut petokala kykeni tasapainoiseen esitykseen myös kolmannella jaksolla, joka on ollut kolmessa aiemmassa pelissä murheenkryyni. Kataja nousi muutamaa minuuttia ennen loppua vielä kahden pisteen päähän, mutta hyökkäyspäässä tuli ukilaisille tärkeitä onnistumisia ja riemu lehahti valloilleen Pohitullissa 88-80 voitolla.

Pelintekijä Mario Edwards joutui koviin pihteihin, mutta siitä huolimatta nakkasi 18 pistettä ja jakeli peräti kahdeksan syöttöä. Bryan Coleman (15p.) pelasi parhaan pelinsä haipaidassa. Topias Kuukkanen säkitti 14 pinnaa. Marius Van Andringa sekä Brandon Conley saivat kasaan 12 paunaa mieheen. Lisäksi on nostettava Mika Nuolivirran esitys päivänvaloon. Sarjan pisimpien pelaajien joukkoon kuuluva Nuolivirta väläytti heittotaitoaan ja nakkasi kaksi kolmosta sisään.

Korihailla on erittäin tärkeä peli jo tiistaina, kun kova kiistakumppani KTP saapuu Pohitulliin. Ja Katajan rumba sen kun jatkuu Uudestakaupungistakin Kataja matkustaa suoraan Bulgarian Sofiaan seuraavaan europelikoitokseen.

Peli ratkeaa, ottelun pistekunkun Korihaiden Mario Edwardsin vapari uppoaa koriin ja piste-ero kasvaa kuuteen, kun peliaikaa on jäljellä 11 sekunttia. Päätteeksi Stephon Jelks donkkasi loppunumeroiksi 88-80 ja arvokas ensimmäinen voitto ja vieläpä Joesuun Katajan ennakkoon vahvasta joukkueesta on tosiasia.

Korihait puolusti ja vei levypalloja aikaisempaa tehokkaammin mikä näkyi myös lopputuloksessa.

Tyytyväisyys paistoi yleisön ilmeistä, kun se voiton varmistuessa nousi osoittamaan suosiota kotijoukkueen pelaajille.

KTP tuli ja vei ansaitusti pisteet Kotkaan

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 23.10.2018

Kotkan Työväen palloilijat oli hävinnyt kaksi edellistä Korisliiga-otteluaan, mutta Uudenkaupungin Korihaita vastaan tahti oli toinen. Etenkin loppujaksolla se hallitsi peliä, haiparven peli puuroutui korin alle ja väkisin väännetyt heitot eivät uponneet koriin. KTP jaksoi pitää koko ottelun kovempaa vauhtia kuin vastustaja sekä hyökkäyksissä että pulustuspäässä. Loppulukemina 89–99 (52–50) oli ansaittu voitto vierasjoukkueelle.

Jo ottelun alku oli kotijoukkueelle vaikea, mutta vielä ensimmäisellä puoliajalla näytti, että Korihait saattaa ottaa toiseen peräkkäisen voittonsa. Mario Edward rakensi peliä tehokkaasti teki myös itse koreja onnistuneesti. Osin hänen ansiostaan myös Mika Nuolivirta pääsi 210-senttistä varttaan hyväksi käyttäen esittämään etenkin korin alla kauden parastaan. Nuolivirran kymmenen pistettä johdattikin kotijoukkueen puoliajalle parin pisteen johtoasemassa.

Tauon jälkeen kotkalaiset onnistuivat tiivistämään puolustustaan merkittävästi. Korihaille ei tahtonut yksinkertaisesti enää löytyä vapaita heittopaikkoja. Samalla vaikeutui myös Korihaiden pelinrakentaja Mario Edwardsin pelaaminen. Myös koko joukkueen puolustuspelaaminen herpaantui.

Loppujaksolla kotijoukkueen peli puuroutui väkisin yrittämiseksi, eikä sen onnistunut muuttaa peliajatustaan. Etenkin jakson loppupuolella olisi heittojen ehkä pitänyt lähteä kolmosia myöten lähteä suoraan vauhdista, aikaa olisi tuhraantunut vähemmän eikä pistesaalis olisi voinut ainakaan paljon heikentyä.

Tästä syntyi ero: KTP teki pisteitä 3 sekuntin alueelta 44 ja Korihait 32. Nopeista hyökkäyksistä KTP 15 ja Korihait 7. Korihait teki puolestaan enemmän pisteitä hyökkäyslevypalloista, muta vastaavasti vähemmän vastustajan pallon menetyksistä.

Kotijoukkueesta selvästi parhaiten onnistui Stephon Jelks, heittäen 24 pistettä ja napsien myös 12 levypalloa. Hyvin aloittanut Mario Edwards sai lopun hiipumisestaan huolimatta melko hyvän saldon: 14 pistettä, kuusi levypalloa ja 12 pisteitä tuottanutta syöttöä, – viimemainituista peräti yhdeksän oli ennen puoliaikaa.

Myös Marius Andringa ylsi 14 pisteeseen ja levyreitä kertyi 5, hänen viimehetkillä tehty kolmosensa oli sellainen joita olisi suonut miehen yrittävän enemmänkin: suoraviivainen eteneminen ja nopea heitto. Ensimmäisen puoliajan ansiosta parhaan ottelunsa pelannut Mika Nuolivirta heitti 12 pistettä ja noukki 4 kevypalloa.

Katajaa vastaan loistanut Topias Tuukkanen ylsi hänkin yhdellä yli kymmenen pisteen, mutta oli selvästi vaisumpi tässä ottelussa.

KTP oli tehokas melko laajalla rintamalla. Parhaiten onnistui Kevin Langford 21 pisteellään. Häntä säestivät joukkueen parhaana palkittu Matt Williams Jr. 18 pisteellä ja Antto Nikkarinen 17 pisteellä. Viime mainittu oli vauhdikkaana etenijänä myös vaikea pidettävä. Lehtorantojen kolmipäisestä veljessarjasta Juho oli tällä kertaa paras tehden 13 pistettä, levyreitä 4 ja 3 annettua syöttöä. 

OTTELUN JÄLKEEN:

Stephon Jelks laituri Korihait: Tulimme peliin liian rennosti, he tulivat kovaa ja näin siinä sitten kävi.

Damion Dantzler päävalmentaja Korihait: Olemme olleet vaikeuksissa kolmannen neljänneksen kanssa. Olemme pelanneet hyvin ensimmäisen puoliskon joka kerta, mutta kolmannella neljänneksellä meille tulee ongelmia.

Tomi Kaminen päävalmentaja KTP: Se että pystyttiin voittoon parin aika heikon esityksen jälkeen, tuli tosi tärkeään paikkaan. Täst on huomattavasti helpompi lähtee rakentaan jatkopelejä.

Seuraavaksi Korihait saa vieraakseen sunnuntaina Kouvolan Kouvot.

Taas Korihaiden heitto pomppii ohi korin ja hyvän ottelun pelannut KTP:n Antto Nikkarinen kaappaa sen.

Mika Nuolivirta punnertaa levypallon Korihaiden ohiheitosta, mutta ei tällä kertaa onnistu hänkään korin teossa.

Korihaille toinen kotivoitto – tällä kertaa kukistui Kouvolan Kouvot 95-88 (52-37)


Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 28.10.2018


Uudenkaupungin Korihait aloitti kotiottelunsa Kouvolan Kouvoja vastaan mallikkaasti, johtaen parhaimmillaan parilla kymmenellä pisteellä. Pisteitä syntyi etenkin aloitusjaksolla laajalla rintamalla, mikä kertoo erinomaisesta joukkuepelaamisesta. Tilastollisestikin ensimmäinen puoliaika osoitti kotijoukkueen koriin johtaneiden syöttöjen määräksi peräti 17.


Pelätyllä toisella puoliajalla tapahtui itse asiassa juuri se mitä pelättiin, Kouvot hyökkäsi tehokkaasti ja puolusti entistä aggressiivisemmin. Seurauksena oli, että Korihaiden pelaaminen vaikeutui ja pistejohto hupeni kolmannella jaksolla nopeasti, etenkin vaisusti aloittaneen Brian Asburyn onnistuessa korin alla. 


Tällä kertaa Korihait kuitenkin onnistui taistelemaan kolmannenkin jakson lukemiin 21–29. Mitä voidaan pitää melkoisena suorituksena, sillä kolmesti peräkkäin Kouvot päästi pallonriistolla karkuun, tosin niistä vain kaksi johti koriin. Muutoinkin myös Kouvojen heittopelissä alkoi esiintyä haparointia, eikä se KTP:n tapaan myöskään kyennyt pitämään samaa pelitempoa yllä loppuun asti. Kouvot ei päässyt itseasiassa kertaakaan ottelussa johtoon, silti pisteet nopeista hyökkäyksistä kirjattiin sille 25-17.


Ottelun loppujaksolla Korihaiden peli alkoitaas sujua ja sen onnistui kasvattaa johto kymmeneen pisteeseen ja lopussa Kouvojen tappio kirjattiin seitsemäksi pisteeksi. Korihait otti näin kotikentällään kauden toisen voittonsa lukemin 95-88 (52-37).


Korihaiden parhaana pistemiehenä hääri kukapas muu kuin Topias Kuukkanen. Tästä tarkkakätisestä nopeasta etenijästä onkin kehkeytymässä eräs kotijoukkueen kantavista voimista. Tällä kertaa se tuotti ottelun kovimmat lukemat 21 pistettä. Tehokas oli myös toinen takamies Mario Edwards, joka teki tehot 17/7/8. Hyvän päivätyön tekivät myös Brandon Conley 15/10/2, Stephon Jelks 12/13/2 sekä 10 pisteeseen yltänyt Mika Nuolivirta.

Kouvoista 19 pisteeseen ylsivät aina tehokas joukkueen kapteeni Ville Kaunisto sekä Brian Asbury. David Gonzalves heitti 15 pistettä ja Jeremy Morgan 15.


OTTELUN JÄLKEEN:

Damion Dantzler, Päävalmentaja, Korihait: ”Pelistä näkee, että meillä on nuori joukkue ja he eivät vielä aina tiedä, miten voittaa. Meidän on opittava tappamaan peli, kun sitä tarjotaan.”


Jyri Lehtonen, päävalmentaja, Kouvot: ”Korihaiden pelaamisessa näyttää oleva struktuuri kunnossa ja pelaajilla on mahdollisuus onnistua ja käyttää omia vahvuus-alueitaan. Meidän pelissä taas huolestuttaa se että on saatu olla vasta niin vähän aikaa yhdessä.”


Topias Kuukkanen, laituri, Korihait: ”Nyt on kiva pelata kun on tullu vastuuta ja valmentaja luottaa. Siinä kai suurin muutos verrattuna viime vuoteen. Mukava päästä toteuttamaan niitä asioita mis on hyvä.”


Teemu Knihtinen, laituri, Kouvot: ”Ekal puoliajalla ei osattu oikein toteuttaa hommia ja oltiin itsekkäitä. Sit tokal puoliajalla ei kiri enää riittäny.”


Korihaiden seuraava kotiottelu on ensi perjantaina 2.11. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu Koriliigan uusi tulokas Ura Basket Kaarinasta.

Topias Kuukkaselta (14) sujuivat niin kolmoset, heitot korin alta, vapaaheitot kuin myös nopea eteneminen heittotilanteisiin. Saaliina illan kovimmat pisteet (21). Korihaiden voitolle olivat tärkeitä mihen onnistumiset ottelun viimeisellä jaksolla, ne valoivat voitontahtoa koko joukkueeseen.

Pistetaulukko näytti ottelun päättyessä tältä.

Ura Basket näytti hailaumalle sen omassa kotiluolassa pelaamisen mallia ja otti arvokkaan voiton

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 3.11.2018

Kaarinan Ura Basketin piti ennakkoon olla se ehkä helpoin nakki Korihaiden kotipeleistä, mutta kuinkas kävikään vierailija oli epäkohtelias ja vei pisteet Turun seudulle vieläpä ansaitusti ja selvin numeroin 90–108 (36­–51). Ura otti näin perjantai-iltana toisen voittonsa lyhyen Korisliiga-historiansa aikana. Ensimmäinen tuli sekin vieraissa KTP:tä vastaan

Uran jenkkivahvistukset Avery Woodson ja Malik Dime pelasivat mahtavan ottelun. Woodson heitti 32 pistettä, mutta kentän paras oli ehdottomasti Malik Dime. Hänelle pisteitä 28, historiallinen temppu oli miehen 24 levypalloa. Se on nimittäin kovin levyriluku Korisliigassa 2010-luvulla. Urasta myös joukkueen ”jättiläinen” 210 Mikael Sandberg pystyi nöyryyttämään ukilaisten isoja jenkkejä korin alla kummassakin päässä.

Ura tulee olemaan paha pala jatkossakin, sillä sen pelaajista olivat loukkaantumisten takia sivussa Stephen Croone sekä Eldar Skamo. Croonen tuuraajaksi on hankittu Johnathan Jordan, jota ei vielä tässä ottelussa nähty..

Korihaiden ehdottomasti paras oli taas Topias Kuukkanen, joka kuudesti upotti kolmosensa pussiin. Koko pistesaldo Kuukkaselle oli ottelussa hänelle ennätykselliset 26 pistettä. Mario Edwards syötteli mallikkaasti ja Bryan Coleman teki pisteitä 19. Sen sijaan jenkeistä Conley ja Stephon Jelks pelasivat luvattoman heikosti ja saman voi sanoa myös Mika Nuolivirran ja Marius Van Andringan peliesityksestä.

Seuraavaan otteluuunsa Korihait matkustaa keskiviikkona Lapualle ja siitä viikon päästä 14.11. on kotiluolassa vastassa Tampereen Pyrintö. Toivottavasti viime ottelussa pahasti hukassa ollut pelivire on näihin peleihin taas kyetty löytämään!

Kentän paras oli ehdottomasti Ura Basketin Malik Dime (valkoinen hikinauha). Hänelle kertyi pisteitä 28, mutta historiallinen temppu oli miehen napsimat 24 levypalloa. Se on nimittäin kovin levyriluku Korisliigassa 2010-luvulla.

Korihaiden taika murtui – voitti 3. ja 4. jakson

– Pyrintö vei silti pisteet 96–102 (34–52)

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 14.11.2018

Vakuuttavalla heittopelillä, hyvillä pallonriistoilla ja toimivilla pelikuviolla kunnostautunut Tampereen Pyrintö pelasi myös Uudessakaupungissa Korihaiden vieraana etenkin toisen jakson mallikaasti johtaen puoliajalla 18 pisteellä.

Tauon jälkeen Korihait yllätys yllätys sai pelinsä kulkemaan ja kavensi pikku hiljaa eron lopulta 6 pisteeseen. Ei siis riittävästi, mutta pelasti kuitenkin tällä kertaa kasvonsa. Loppunumeroiksi kirjattiin Pyrinnön ansaittu voitto 96–102 (34–52). Pelin loppujaksot olivat kuitenkin ihan mukavaa katsottavaakin.

Varsinkin toisen jakson peli takkuili pahasti heittopelin osalta ja myös koriin johtaneita pallonriistoja Pyrinnön vikkeläkätiset ja kinttuiset pelaajat tekivät luvattoman paljon.

Korihaiden valopilkkuja olivat peräti 31 pistettä heittänyt Stephon Jelks ja varsin alkujaksolla kunnostautunut ja paljon peliään muutenkin parantanut Marius Van Andringa 18 pisteellään. Myös Mario Edwards ylsi 16 pinnaan, pelinrakentelu sensijaan ontui. Emil Djeen kunnostautuikin pelinrakentajana paremmin antaen kuusi koriin johtanutta syöttöä, pistesaalis oli 11.

Topias Kuukkanen sen sijaan pysyi pimennossa koko ottelun?

Pyrinnöstä teki hyväkuntoinen, kevytjalkainen ja tarkkkätinen Jaylon Tate 26 pistettä. Kenneth Manigault säkitti 16. Entiset Korihaiden pelaajat onnistuivat mainiosti Antero Lehdolle kertyi 16, Justus Kilpiselle 13 ja Petri Heinoselle 10 pistettä. 11 levyrilään kunnostautui Kevin Johnson.

Seuraava kotiottelu pelataan Pohitullissa keskiviikkona 21. 11. Seagullsia vastaan. Tulevana perjantaina Korihait käy koettelemassa itseään Salossa Vilppaan vieraana.


OTTELUKOMMENTIT:

Sami Toiviainen, päävalmentaja, – Pyrintö: Korihait pelas toisel puoliajalla hyvin ja tuli imuun, mut ei mulla missään vaiheessa ollu sellasta fiilistä et peli luisuis pois, vaan pelaajat pelas siinä kohtaa fiksusti ja rauhallisesti.


Marius Andringa laituri, Korihait: – Tokal puoliajalla me juostiin hyvii settejä ja ne toimi. Me tehtiin niistä hyvii valintoja , mut sit me hosuttiin vähän liikaa ja Pyrintö pääs juoksee niistä.


Justus Kilpinen laituri, Pyrintö: – Oli kiva tulla takasin – lämmin vastaanotto, paljon tuttuja ja mieltä lämmitti kun sai aplodit esittelyssä. Tämä ei oo tosiaankaan helppo paikka voittaa joten tyytyväinen täytyy olla että tänään voitettiin.

Korihaiden parasta peliä esitti Stephon Jelks (34). Hän teki 31 pistettä ja napsi levyreitäkin 5. Entiset korihait tarkkakätinen Antero Lehto (4) ja Justus Kilpinen (40) puolestaan kunnostautuivat Pyrinnön joukkueessa.

Samaa virttä veisattiin edelleen: Korihait menetti pelin kolmannella jaksolla ja Seagulls vei pisteet Hesaan

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 21.11.2018      Päivitetty 22.11.2018 klo 10.00

Korihait hävisi kotihallissaan Helsinki Seagullsille, joka otti kauden kolmannen voittonsa ja ensimmäisen voittonsa vieraskentällä. Loppupisteet  olivat 66–80 (34–37).

Korihaiden ottelun kolmas jakso oli taas se, jossa ottelu ratkaistiin. Seagullsin siinä repäisemä ero kesti ottelun loppuun asti. Vierasjoukkue heitti tuon jakson tarkasti ja Korihaiden heitot pomppivat sinne tänne ja peli oli pallonmenetyksineen muutenkin haparoivaa.

Tuon jakson piste-ero syntyi pääosin kolmosten määrästä ja tarkkuudesta Korihait yritti kahdeksan kertaa ja onnistui vain kahdesta. Vieraat taas yrittivät kymmenen kertaa ja onnistuivat viidesti. Kakkoset menivät onnistumisissa tasan 4-4. Myös heittotilanteisiin pääsyssä ero oli kolmosjaksolla merkittävä, vieraat pääsivät yrittämään 19 kertaa ja kotijoukkue 14 kertaa.

Koko ottelussa Korihaiden kolmosista upposi vain viisi, vaikka yrityksiä oli 24. Pallonmenetyksistä kirjattiin Seagullsille pisteitä 18, kotijoukkueen jäädessä 7:ään.

Seagullsin viime kaudella Lapuan Kobrissa pelannut Chris Ortiz on heikohkon alkukauden jälkeen päässyt hyvään pelivireeseen, 24 pistettä tämän illan ottelussa ja sunnuntain kotiottelussa Karhu Basketia vastaan mies teki 28 pistettä. Ortizin lisäksi Tuukka Kotti (14/9) ja Tyler Thorton (11/9/5) ylsivät Seagullsista yli kymmeneen pisteeseen.

Kotijoukkueen parhaana palkituksi pistekunkuksi nousi vammautuneen Stephon Jelksin tilalle vaihtopenkiltä peliin noussut Miikka Marttinen tehden 13 pistettä ja poimien neljä levyriä. Osin Marttisen  menestys johtui pelikavereiden vaisuudesta: Brandon Conley teki 11 pistettä ja Emil Djeen 9. Marius van Andringa, Topias Kuukkanen ja Bryan Coleman saivat kukin kokoon 8 pistettä.

Pelinrakentaja Mario Edwardsin pistesaalis jäi viiteen ja pidettynä ei pelinrakentelukaan taas onnistunut ja tämä vie terää koko joukkueelta, kun kunnon vaihtoehtoista pelitapaa ei ole. – Jos jossitella halutaan Stephon Jelks olisi pelikuntoisena saattanut hyvinkin pitää ottelun tasaisena.

Seuraavaan otteluun Korihait matkustaa lauantaina Kauhajoelle ja seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa yli maaottelutauon, perjantaina 14.12. vastaan asettuu Pohitullissa silloin BC Nokia.

OTTELUKOMMENTIT:

Damion Dantzler Päävalmentaja, Korihait ”Hyvä asia tänä iltana oli se, että puolustuksemme oli parempi. Meidän on löydettävä tapa voittaa ja olla rehellinen, joka on vaikeaa joidenkin pelaajien kanssa.”

Mikko Larkas Päävalmentaja, SeagullsTänne on aina vaikee tulla. alussa Korihait sumputti meitä sillä tavalla et kukaan ei oo vielä tällä kaudella puolustanu meitä niin. Sit kun löydettiin siihen lääkkeet ni peli vähän vapautu. Tyytyväinen täytyy olla voittoon. Ei niitä montaa oo tällä kaudella tullu-vaikeeta on ollu. Paljon loukkaantumisia ja pienii ja isompia tappioita että tärkee voitto.”

Miikka Marttinen laituri, Korihait Hiukka harmittaa joukkueena ettei pystytty parempaan. Kaks ekaa erää pysyttiin hyvin mukana, mut sit kolmas-tuntu et vastustaja lisäs vähän tempoa ja juoksi settinsä vähän tehokkammin eikä oikein pysytty siinä mukana.”

Ricky Waxlax laituri, Seagulls ”Ihan hyvä voitto. Eka puoliaika oli aika tahmee meiltä, mut sit kolmas jakso saatiin kirittyä vähän johtoo ja pidettyy se.

Ottelutilasto

Tällä kertaa Korihaiden parasta peliä esitti vammautunutta Stephon Jelksiä vaihtopenkiltä tuurannut Miikka Marttinen (11). Hän heitti 13 pistettä ja vei neljä levyriä.

Kapeasta pelaajamateriaalista kärsivä Korihait sai jatkoa tappiokierteeseensä – BC Nokia otti voiton 77-85 (37-47)

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 14.12.2018

Pahasti vajaamiehinen Uudenkaupungin Korihait aloitti pitkän pelitauon jälkeisen elämänsä heiveröisesti BC Nokiaa vastaan Pohitullissa. Sarjapisteet matkasivat Nokialle koriluvuin 77–85 (37–47).

Korihailta olivat poissa kokoonpanosta pelintekijä Mario Edwards, Emil Djeen ja Miikka Marttinen. Kahdeksalla pelaajalla otteluun lähteneen Korihaiden pelaajamateriaalitilannetta kuvaa se, että kotijoukkue oli nostanut kokoonpanoonsa vasta 15-vuotiaan Aamos Nikulan, joka sai vastuuta ottelussa liki kuuden minuutin ajan.

Vielä piskuiseksi luokiteltava Aamos selviytyi vaativasta ensi roolistaan hienosti. Vaikka kolmonen ei onnistunutkaan, poika pysyi vauhdissa mukana ja jakeli muutamia makeita syöttöjä.

Etenkin BC Nokian toisen neljänneksen vahva peliote, lähes täydellisesti onnistuneiden kolmosten ryydittämänä pohjusti vierailijoiden voittoa. Pisteet siinä Nokialle 29–19. Korihait tosin pääsi viisi minuuttia ennen ottelun loppua tasapisteisiin, mutta ei kyennyt venymään enempään ja vierailija varmisti viime minuuteilla kevyesti kahdeksan pisteen voittonsa.

Kokoonpanohuolia oli myös BC Nokialla, sillä päävalmentaja Ville Tuominen peluutti ottelussa ainoastaan seitsemää pelaajaa.

Vierailijoiden paras pistemies oli massiivinen ja tarkkakätinen ”löntystelijä” Dragan Labovic 20 pinnallaan. Loukkaantuneen Malcolm Bernardin korvannut Juan Davis takoi tupla-tuplan: 13 pistettä ja 16 levypalloa. Piskuinen mutta vikkelä Jonathan Hudson teki pisteitä 14 ja jakoi 7 syöttöä. Toinen Labovicin kaltainen järkäle Sean O’Mara teki hänkin 12 pinnaa.

Nälkäisenä nuorena pelaajana Korihaissa 2016 aloittanut Aapeli Alanen heitti 9 pistettä ja kunnostautui myös korinaluspelissä. Viime kaudella Korihaissa pelannut Teemu Sulonen väläytteli parilla kolmosellaan, mutta ei saanut nyt pitempää kolmosputkea päälle, saldo jäi 8 pinnaan.

Yritystä Korihaiden otteissa riitti koko ottelun ajan, mutta etenkin heittojen osalta ei riittänyt tarkkuutta, eikä ollut onneakaan. Marius Van Andringa ja Bryan Coleman ylsivät molemmat 19 pisteeseen. Coleman teki tuplatuplan napsimalla myös 11 levyriä ja Andringa puolestaan jakoi pelinrakentajan roolissaan 7 syöttöä. Kaksinumeroiseen pistemäärrän ylsivät myös Mika Nuolivirta (14) ja Topias Kuukkanen (10).

Sarjataulukon viimeisenä nyt olevalle Korihaille tappio oli jo kuudes peräkkäinen. Alkukaudesta näytti, että kokonaan uusiutuneesta joukkueesta saattaisi kehittyä liigan keskikastin timantti, mikä olisi pikkukaupungille jo loistava saavutus. Nyt tilanne on taas ajautumassa tutuksi tulleeseen odotteluun loppukauden karsintapelejä.

Eilinen pelikin olisi ollut voitettavissa, mikäli koko porukka olisi ollut iskussaan. En tiedä oliko vain huonoa tuuria, että kolme avainpelaajaan ei ollut ottelutauolta palattaessa pelikunnossa, vai liittyykö asiaan myös jotakin muuta. Pelaajamateriaalin kapeuden se kuitenkin karusti paljasti. ”Lapsitähden” käyttö hankkimassa ottelukokemusta korisliigasta sopii hetkellisesti, mutta pelejä voittamaan ei sillä tietystikään ylletä.

”Korihaiden kakkosjoukkue seilaa kakkosdivarin kärkipaikalla” uutisoi paikallislehti. Korisliigasta ”eläköitynyt” kokenut Mikko Jalonen rakentaa kakkosjoukkueen peliä kakkosdivarissa mallikkaasti. Vaikka korisliiga tuskin Jalosta enää kiinnostaa, hän olisi taatusti vielä tehokas ”tilapäisapu” pelaajapulan iskiessä ykköseen.

Pahaan pelaajakatoon nähden Korihait selvisi ottelusta puhtain paperein, vaikka ei voittoon yltänytkään.

Ennen joulua Korihait pelaa vielä Turussa Ura Basketia vastaan ensi viikon lauantaina.

Sairaslistalla olevia Korihaiden avausviisikon pelaajia Mario Edwardsia, Emil Djeenia ja Miikka Marttista tuuranneen Aamos Nikulan (kesk.) päätä ei huimannut ainakaan pituudesta johtuen. Hyvin 15-vuotis junnu silti selviytyi ekasta koriliigan koitoksestaan.

Korihaille pisteen voitto Kobrista, vaikkakin aneemisen esityksen jälkeen koriluvuin 79–78 (36–40)

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 16.1.2019

Peli alku oli todella aneeminen molemmilta joukkueilta. Nolla-nollaa pelattiin pitkään, viimein Korihait onnisui rikkomaan kuparisensa. Tämän jälkeen Kobrat kuitenkin hallitsi ensimmäistä jaksoa voittaen sen 22-14.

Jakson peliä kuvaa se, että Korihaiden parhaana palkittu Brandon Conley heitti kotijoukkueen pisteistä 13, ja Mario Edwards sen neljännentoista, muut eivät onnistuneet korin teossa.

Toisella jaksolla Korihait pystyi paikkapuolustuksellaan viemään terän Kobrien hyökkäyksistä ja ottelu tasoittui, silti tauolle mentiin kobralauman neljän pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla Korihait nousi johtoasemaan Topias Tuukkasen kauan odotettujen kolmosten siivittämänä.

Korihait pystyi pitämään pienen johtonsa aina pelin viimeisiin minuutteihin asti, joiden aikana puolestaan Kobrat nousi muutaman kerran johtoon.

Lopussa tilanne oli kutkuttavan jännittävä, sillä Kobrat meni vain 25 sekuntia ennen peliajan päättymistä jöhtoon Kobrista ottelun parhaana palkitus Khalil Smallin läpiajolla.

Korihaiden onneksi Jaron Hopkins hankki hyökkäyspäässä itselleen hölmön viidennen virheen ja Marius Van Andringa pääsi puoli-ilmaiseksi vapaaheittoviivalle. Hänen onnistuneet vapaaheittonsa nostivat kotijoukkueen puolestaan pisteen johtoo ja voittoon, sillä Larry Andersonin viimeinen heittoyritys epäonnistui.

Tasaisesta väännöstä johtuen molemmille tuli viimeisellä jaksolla epäonnistumisia paljon, tällä kertaa onni suosi kotijoukkuetta – hyvä niin.

Korihait onnistui näin katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa ja ero lapualaisiin kapeni sarajan häntäpäässä. Lapuan Kobrille tuli puolestaan seitsemäs perättäinen tappio vieraskentällä.

Korihaiden tehopelaajat olivat Conley (18/8), Mario Edwards (16/3/4s), Chris Jenkins (14/6), Bryan Coleman (10/8) sekä Topias Kuukkanen kolmelle kolmosellaan.

Uusi jenkki hontelo Chris Jenkins väläytteli hänkin osaamistaan, neljännen jakson alkupuolella, pakottaen vastustajan rikkomaan kolmen pisteen heittoaan. Heitti vapareista kaksi sisään, onnistui välittömästi pallon-riistossa ja teki komean korin 2 pisteen lay-upilla. Neljä pistettä ja pelikello liikkui vain 13 sekkaa – ei huono!

Kobrilta tehokkaimmat olivat Khalil Small (22/9/4s) ja Larry Anderson (20/9/7s) myös Zane Waterman pääsi kymmeneen pisteeseen ja kahmi peräti 11 levyriä. Entisessä kotisalissaan pelannut Panu Peltokangas nousi hänkin esiin 9 pisteellä ja 6 levypallolla. Kobrien heikkoutena oli erityisesti vapareiden epätarkkuus, jotka se hävisi 31/19.

Ottelun lopussa ratkaisevat vapaaheitot sisään heittänyt Korihaiden kapteeni Marius van Andringa (10) vääntää pallon kanssa korin alla. Korihaiden parhaana palkittu Brandon Conley (5) odottaa syöttöä. Sairas-listalla olevat Korihaiden avausviisikon pelaajat Stephon Jelks, Emil Djeen ja Mika Nuolivirta jännittävät kentän laidalla. Kotijoukkueelle tuli pisteen voitto Kobrista ja se oli tietysti ”häntäpään valvojien” keskinäisessä väännössä pääasia.

Korihaiden voittoisa lopputulos ja pisteiden tekijät näkyvät  tässä. – Kovin lyhyellä pelaajalistalla olivat molemmat joukkueet liikkeellä. Korihaiden listaa pidentää pari junioripelaajaa, joille ei peliaikaa herunut.

Kouvot nitisti Korihait jatkoajalla – päävalmentajalle potkut

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 29.1.2019

Yhdeksällä pelaajalla matkassa ollut Kouvolan Kouvot kukisti Uudenkaupungin Korihait jatkoajalla pistein 84-87 (36–44), eikä kotijoukkue näin onnistunut kaatamaan hieman siipirikkoista vierailijaansa, joka pelasi ilman loukkaantunutta David Gonzalvez  ja uunituoretta hankintaansa Thomas Gipsonia.

Korihait kulki kolme jaksoa muutaman pisteen perässä, mutta tasainen ottelu oli silti jännittävä aivan jatkoajan viime hetkille asti.

Viimeisellä jaksolla Mario Edwards otti hyökkäyslevypallon ja onnistui 2 pisteen lay-upissa, tasoittaen pelin tilanteeseen 72-72.  

Viimeisellä minuutilla Marius van Andringa onnistui 3 pisteen hyppyheitossa ja kotivoitto näytti jo olevan hyppysissä. Kouvojen Jeremy Morgan oli kuitenkin toista mieltä ja teki onnistuneen 3 pisteen hyppyheiton ja tasoitti pelin 20 sekuntia ennen loppusummeria.

Näin mentiin jatkoajalle. Vuoronperäään onnistuen ja epäonnistuen edettiin kahdelle viimeiselle minuutille. Ensin Mario Edwards onnistui 2 pisteen hyppyheitossa ja tilanne oli 82-80. Jatkoajan viimeisen minuutin alkaessa kukapas muu kuin Ville Kaunisto onnistui 3 pisteen hyppyheitossa ja vei vieraat puolestaan pisteen johtoon.


Tilanne vaihtui kuitenkin taas välittömästi Bryan Coleman onnistuessa 2 pisteen hyppyheitossaan. Jännitys sai jatkoa kun Brian Asbury onnistui vapaaheitollaan tasoittamaan taas tilanteen.


Marius van Andringalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta hän epäonnistui 3 pisteen hyppyheitossaan, kun taas Kouvojen Jeremy Morgan onnistui 2 pisteen lay-upissa ja vei Kouvot johtoon pistein 84-86.


Vielä kerran Marius van Andringalla oli paikka tasoittaa ottelu, mutta epäonni jatkui 2 pisteen lay-upissa. Peli oli siinä, sillä Bryan Coleman teki epäurheilijamaisen virheen, josta Tuomas Hirvonen sai toisen vapaaheitosta tsisään ja peli päättyi lukemiin 84-87.


Korihaista onnistui pisteitä tekemään eniten Bryan Coleman, hänen 19 pisteistään tuli yhdeksän kolmesta kolmosesta ja kymmenen kakkosista. Marius van Andringa teki 17 pistettä,  kolmosyrityksestä osui neljä, mutta yrityksiä oli peräti 12. Brandon Conley tehtaili 16 pistettä ja otti lisäksi peräti 17 levypalloa.

Kouvoista 19 pisteeseen ylsivät Brian Asbury ja Jeremy Morgan. Ville Kaunisto ei tällä kertaa erityisesti loistanut, mutta nappasi 11 levypalloa ja onnistui upottamaa ainokaisen kolmosensa minuuttia ennen jatkoajan loppua, mikä osaltaan ratkaisi ottelun.

Damion Dantzler vapautettu Korihaiden päävalmentajan tehtävistä – portugalilainen Pedro Nuno Monteiro jatkaa  LUE...

Korihaiden pelikuviot eivät kulkeneet, jos niitä nyt paljon olikaan. Kun palloa syöttelyn sijaan jaeltiin kädestä käteen peli puuroutui ja heittotilaa ei auennut.

Aika näyttää onko syyllinenkin jo löydetty, sillä Uudenkaupungin Korihait on päättänyt vapauttaa Damion Dantzlerin päävalmentajan tehtävistä.


Joukkueen valmennuksen ottaa torstaista 31.1.2019 alkaen hoitoonsa portugalilainen Pedro Nuno Monteiro. Häneen yleisö voi tutustua hetimiten, sillä Korihaiden kotiottelut jatkuvat lauantaina Salon Vilppaan saapuessa Uuteenkaupunkiin. 

Korihaista onnistui pisteitä tekemään eniten Bryan Coleman (33), hänen 19 pisteestään tuli yhdeksän 

kolmesta kolmosesta ja kymmenen kakkosista.

Korihaita otti selvällä piste-erolla arvokkaan kotivoiton Ura Basketista

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 8.2.2019

Korihait otti arvokkaan ja selvän kotivoiton Korisliigan sarjataulukon pudotuspeliviivan alapään ottelussa Kaarinan Ura Basketia vastaan pistein 93–75 (53–40). Korihaille voitto oli samalla ensimmäinen uuden päävalmentajan Pedro Monteiron komennossa. Ensimmäinen päättyi pisteen tappioon sarjajohtaja Salon Vilppaalle.

Korihaiden yhtenä voiton takuumiehenä hääri Miikka Marttinen heittäen ottelussa itselleen ennätykselliset 19 pistettä. Entinen korisliigaennätys 13 pistettä, jonka hän teki marraskuussa Seagalsia vastaan, tuli täyteen jo ensimmäisellä puoliajalla. Marttisen kuudesta kolmosesta upposi peräti viisi. Peliaikaa hänelle kertyi vain 18:20 minuuttia, kun aloitusviisikon kaikki pelasivat reilusti yli 20.

Kotiyleisön oli kerrankin rauhoittavaa seurata ottelua, jossa Korihait oli lähes koko ottelun selkeässä johdossa. Neljännellä jaksolla parhaimmillaan kotijoukkueen 24 pisteen johto välillä vähän supistui runsaiden syöttövirheiden ja pallon menetysten seurauksena, mutta samoihin virheisiin sortui vastustajakin, joten mitään paniikkia ei niistä aiheutunut.

Korihait osui kolmoskaaren takaa epätavallisen hyvin 14/30 eli lähes puolet yrityksistään. Uran 29 kolmosesta osui yhdeksän ja 25 kakkosesta 16. Ura menetti pallon peräti 23 kertaa.

Marttisen lisäksi Korihaista onnistuivat myös kapteeni Marius Van Andringa (14/0), Bryan Coleman (13/5/2s) ja Chris Jenkins (13/5/7s), Stephon Jelks parantaa hänkin tehojaan (12/5). Vieläkin jalkaansa aristava Brandon Conley jäi tällä kertaa 8 pisteesen ja 6 levyriin.

Korihaiden peliin antoi paljon puhtia se, että joukkueessa ei ollut tällä kertaa kukaan sairaslistalla.

Uran ykkönen oli tuttuun tapaan Avery Woodson (19/4). Myös nopea Stephen Croone onnistui heitoissaan ja aiheutti päänvaivaa kotijoukkueen puolustukselle (18/6) atleettinen Jesse Perry oli hänkin tehokas (10/12), sen sijaan Skamo ”lämpeni” vasta viimesellä jaksolla, jolla teki neljä virhettä ja pistettä.

Voitolla Korihait katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Korihait nousi voitollaan tasapisteisiin Uran kanssa, mutta vaikka molemmilla joukkueilla on nyt seitsemän voittoa, paremman keskinäisten otteluiden saldolaan Korihait pudotti vaihteeksi Uran Korisliigan hännille.

Uralla on myös pelannut kaksi ottelu Korihaita enemmän. Korihait katkaisu kolmen ottelun tappiokierteensä, muttaa Uralla esim. vierastappioiden lista on jo yhdeksän ottelun mittainen.

Seuraavaa vierasottelu on Korihaille tärkeä, sen kohdatessa samoista sijoituksista kisaavan Lapuan Kobrat sen kotiareenalla – nykymenolla vierasvoittoa on täysi syy odottaa.

Ottelutilasto

Korihaiden jenkit, kuvan Bryan Coleman (33), Chris Jenkins (55) ja Stephon Jelks, sekä Emil Djeen olivat tällä kertaa kaikki pelikuntoisia. Kuvassa yhden käden donkkiaan viimeistelevä Brandon Conley vielä vähän aristi kipeää jalkaansa.

Miikka Marttinen (11) heitti ottelussa itselleen ennätykselliset 19 pistettä, ja hääri muutenkin Korihaiden voiton yhtenä takuumiehenä, sillä esim. Miikan kuudesta kolmosheitosta peräti viisi upposi koriin.

Korihaiden peli kulki puoliaikaan asti, sen jälkeen Seagulls lisäsi vauhtia ja tiivisti puolustustaan, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä: 75-96 (42-40)

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen

Ensimmäisen puoliajan Korihait pelasi vapautuneesti ja pirteästi, heittopaikkoja aukeni ja kolmosetkin upposivat kiitettävästi. Kotijoukkue oli tauolle lähdettäessä jopa kahden pisteen johdossa (42–40). Peli oli puoliajalle asti hyvää korisviihdettä myös yleisölle.

Toisella jaksolla Seagulls tiivisti puolustustaan ja lisäsi vauhtia, bkun vielä joukkueen heittopelikin parani, niin tähän Korihait ei löytänyt vastalääkettä. Joukkue ei päässyt heittopaikkoihin ja peli muuttui väkisin yrittämiseksi. Kotijoukkue ei näin onnistunut haastamaan Helsinki Seagullsia kuin puolet ottelun ajan ja vierasjoukkue vei mennessän ansaitusti sarjapisteet selvin lukemin 75–96 (42–40).

Korihaiden ja Seagullsin kamppailun ensimmäinen puoliaika oli vielä hyvin tasainen. Pelintekijä Juwan Statenin johdolla Seagulls kuitenkin karkasi kotijoukkueelta kolmannella jaksolla. Kaiken kaikkiaan Seagulls voitti toisen puoliajan 23 pisteellä.

Parhaiten Korihaista onnistuivat pisteiden valossa Marius Van Andringa (16/1), Bryan Coleman (14/9) ja Chris Jenkins (14/5/6). Colemanin onnistuneet kaukoheitot säväyttivät ensijaksolla ja Nuolivirta esitteli loppupuolella ulottuvuuttaan parikertaa, mutta puoliajan jälkeen ei oikein kukaan saanut enää otetta peliin.

Seagullsin paras oli, ei kooltaan suuri, mutta vauhdikas ja tarkkakätinen heittäjä ja syöttäjä Juwan Staten (21/4/7). Hyvin onnistuivat myös Alex Ruoff (20/6/4s) ja Ricky Waxlax (16/3), jonka kolmoset upposivat viimeisellä jaksolla viiltävän tarkasti. Maajoukkuetähti Tuukka Kotti ei järin suurta roolia pelissä itselleen ottanut, muutama nätti syöttö ehkä ansaitsee maininnan.

Korihaiden seuraava peli on lauantaina Karhuja vastaan Kauhajoelle.

Ottelutilasto

Parhaiten Korihaista onnistui pisteiden valossa kuvassa heittoa suorittava Marius Van Andringa (16/1). Vieraiden Ricky Waxlax (47) pelasi erinomaisesti ottelun toisen puoliajan, kolmoset upposivat viimeisellä jaksolla viiltävän tarkasti.

”Omat koirat Alanen ja Sulonen purivat”

Tasainen vääntö päättyi Nokia Basketin voittoon pistein 80-84 (34-46)

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 13.3.2019

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen ottelussa Korihait - BC Nokia pelin hallinta toisella jaksolla luiskahti Pohitullissa täysin vierasjoukkueen haltuun, vaikka alkuun Korihait onnistui ottamaan kuuden pisteen johdon 30-26, hetkessä kuitenkin puolestaan Nokia spurttasi kuuden pisteen johtoon, Korihait onnistui hyvin pallon riistoissa, mutta pystyi heikosti hyödyntämään niitä pisteiden muodosssa, virheitä tuli paljon ja heittopeli ei kulkenut, eikä onnikaan ollut heitoissa myötä.

Toisella jaksolla Korihait onnistui tekemään vain yhdeksän pistettä, ja kun Nokia teki 22, siirryttiin tauolle vierasjoukkueen 12 pisteen johdossa lukemin 46-34. BC Nokiasta kunnostautuivat erityisesti, pelillisesti kovasti kehittyneet entiset Korihaiden kasvatit Aapeli Alanen ja Teemu Sulonen.


Puoliajan jälkeen Korihait ryhdistäytyi ja onnistui kirimään piste-eron kinni ja kaikki näytti olevan taas mahdollista. Päätösjakso eteni Nokian hienoisessa hallinnassa, mutta jakson loppupuolella Korihait siirtyi toviksi jopa johtoon.

Väsy ja alkoivat kuitenkin lopussa painaa, ilman sairaslistalla olevia Colemania ja Nuolivirtaa pelannutta kotijoukkuetta. Marttinen sai lisäksi kolhun nenäänsä ja joukkue joutui ahtaalle, kun lisäksi Edwardsin ja Conleyn virhetili täyttyi, alkoivat eväät olla syöty.


Korihait menetti paljon palloja ja ohiheittojakin useita. Lisäksi rikkeiden seurauksena nokialaiset pääsivät vieraat usein vapaaheittoviivalle, josta he tarkkakätisinä tekivät tarvittavat pisteet. Ratkaisuhetkillä BC Nokia oli näin sen verran vahvempi että vei pistepotin mennessään Nokialle luvuin 84-80. Tällä kertaa kolmoset olivat kotijoukkueen heikoin lenkki. Heittoyrityksiä oli 18, mutta niistä upposi sisään vain kolme. Tilannetta kuvaa hyvin se, että pelitilanneheittojen osumaprosentti jäi 33.


Heikosti aloittanut Marius Van Andringa paransi otettaan loppua kohden tahti ja sai pistetilinsä karttumaan 20/1. Stephon Jelks pääsi hänkin 19 pisteeseen (19/12/4) ja Brandon Conley 15 pisteeseen.


BC Nokian sankareiksi nousivat entisessä kotisalissaan pelanneet Aapeli Alanen (26/6/4s) ja Teemu Sulonen 17 pistettä, samaan ylsivät myös Armin Cane ja Sean O’Mara.


Ottelutilasto


Kobrat ja Ura voittoihin

Voitto pelistä olisi ollut tuiki tärkeä, sill tilanne sarjan häntäpäässä muuttui tällä kierroksella Korihaiden kannalta hankalaksi, Lapuan Kobrat yllätti sarjakärki Salon Vilppaan, vieden voiton jatkoajan jälkeen. Lisäksi sarjan hännillä ollut Ura Basket kukisti puolestaan KTP:n. Lapua karkasi jo tavoittamattomiin Korihailta ja Urakin nousi nyt Korihaiden kanssa tasapisteisiin.


BC Nokian sankareiksi nousivat entisessä kotisalissaan pelanneet Aapeli Alanen (28 oik.) ja Teemu Sulonen (7) sekä Armin Cane (1) ja Sean O’Mara (54). Tässä he kuitenkin saavat seurata sivusta kun Stephon Jelks pussittaa kaksi pistettä.

Ottelutauolla yleisöä viihdytti ja kotijoukkuetta kannusti tällä kertaa Uudenkaupungin VPK:n soittokunta. Voittoon asti ei sekään ihan riittänyt.

Korihait piti sarjajohtajaa ahtaalla kolme jaksoa – Vilppaan kovempi rutiini lopussa riitti voittoon

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 28.3.2019

Korihait piti kolme jaksoa Korisliigaa johtavaa Salon Vilpasta ahtaalla, pakottaen sen pelaamaan parhaallaa kokoonpanollaan koko ottelun ja esittämään myös parasta osaamistaan. Neljännellä jaksolla Vilpas kuitenkin hivuttautui pikku hiljaa turvalliseen johtoon ja vei kestävämmällä ottelurutiinillaan sarjapisteet Saloon.

Ottelu päättyi lukemin 81–93 (44–45) ja voitto oli Vilppaalle jo kauden 30m ja Korisliigan runkosarjan voitto alkaa hiljalleen varmistua Vilppaalle.

Yleisö oli kotijoukkueen esitykseen tyytyväinen, kannustaen kotijoukkuetta vimmatusti ottelun loppuun asti. Tuomarityöskentelyä kritisoittiin, päätöksistä syntynyt jatkuvasti sanoilua myös Korihaiden päävalmentaja Pedro Monteiron toimesta – eikä syyttä.

Vilppaan maailmanluokan tähti pelinrakentaja Teemu Rannikko joutui pelaamaan tasaisen ottelun kaikki neljä jaksoa. Alkuun mies loisti parilla kauniilla kolmosellaan ja tietysti hyvillä syötöillään. Pelinrakentaja pantiin kuitenkin tarkkaan vartiointiin erityisesti Topias Kuukkasen, mutta myös Marius van Andringan toimesta. Vartijoidensa “pitelemä” Teemu näyttikin aika ajoin jopa ahdistuneelta, mutta jakeli silti loistosyöttöjä pelikavereilleen, siivittäen näin joukkueensa voittoon.

Vastustaja voitti levyrit 26-39, mikä on aivan liikaa, mutta muutoin peli sujui kotijoukkueelta päällisin puolin ilman suurempia mokia. Yksi sellainen kuitenkin sattui 7 sekunttia ennen puoliaikaa. Mario Edwards sai pallon eteni vastustajan kenttäpuoliskolle ja syötti vapaalle pelaajalle, joka kuitenkin yllätys yllätys olikin Vilppaan Antonio Ballard ja tämä syötti aikailematta pallon Korihaiden kenttäpuoliskolle Riku Laineelle, joka teki hyppyheitolla 2 pisteen korin. Aikaa koko prosessin kului siis 7 sekuntia. Tällaista joskus sattuu, kosmeettisen menetyksenä kuitenkin oli, että Korihait olisi puoliajalla johtanut ainakin pisteellä, mutta nyt puoliaikatulos kirjattiin vieraille 44-45.

Antonio Ballard (20/9/1) palkittiinkin Vilppaan parhaana pelaajana ja mies olikin vahvana luikertelevana jässikkänä todella vaikea pideltävä korin alla.

Vilppaan voima löytyikin korin alta, Ballardin ohella kunnostautuivat Jamie Skeen (13/5/3) ja Brandon Taylor (14/7/1). Jack Gipps (15/0/4s) puolestaan onnistui kolmesti viidestä kolmosheitostaan ja vapaaheittoviivalla kaikissa. Maajoukkuekalusto Juho Nenonen ja Mikko Koivisto sen sijaan eivät mitenkään loistaneet.

Uusikaupunkilaisten parhaat olivat tuttuun tapaan Brandon Conley (16/4) ja Bryan Coleman (16/2). Mainittua pahaa mokaa lukuunottamatta pelintekijä Mario Edwars (12/5/5s) selviytyi kohtuullisesti. Ensimmäisen jakson vahvasti pelannut Marius Van Andringa teki 11 pistettä ja antoi 3 syöttöä, lisäksi plussaa tuli Teemu Rannikon eliminointiyrityksistä. Myös Chris Jenkins ylsi kaksinumeroiseen saaliiseen (10/3/5). Mainita täytyy myös Topias Kuukkasen kolme komeaa kolmosta.

Korihait voi käytännössä varmistaa sarjapaikkansa jo lauantaina. Ura Basket on yhden voiton perässä ja keskinäisen pelin vieminen omiin nimiin jättäisi kaarinalaiset lähes mahdottoman tehtävän eteen. Kamppailu on Ura Basketin kotikentällä.

Kauden tärkein ottelu on Korihailla edessään ensi lauantaina Turussa, kun joukkue kohtaa Ura Basketin. Ottelun voittaessaan Korihait olisi jo sarjapaikkansa suhteen lähes kuivilla, ellei Ura viime peleissään onnistu täydellisesti ja Korihaita puolestaan ei.

Ottelutilasto

Tuttu asetelma Teemu Rannikko huutelee ja syöttelee tehokkaasti. Kuvassa syötön saa ensin erityisesti kolmosissa kunnostautunut Jack Gipps. Korin alla ottelun parhaana palkittu Vilppaan vahva jässikkä Antonio Ballard odottaa Chris Jenkinsin pitelemänä käsi ojossa syöttöä.

Ottelutauolla viihdytti yleisöä tällä kertaa antaumuksella ja taidolla Vakka-Suomen musiikkiopiston Nuoriso- puhallinorkesteri.

Kobrien nopeat iskut purivat haiparven otteista terän pois

Kobrien neljän miehen shov riitti viemään tärkeät pisteet Lapualle

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 8.4.2019

Pudotuspelipaikkaa vahvasti hamuava Lapuan Kobrat ei antanut Uudessakaupungissa Korihaille mahdollisuuksia, vaan kaatoi kotijoukkueen selvin koriluvuin 80–93 (40–43). Seura on enää yhden voiton päässä sarjataulukon kahdeksannesta, BC Nokiasta.

Kotijoukkue Korihait sai pidettyä eron ennen puoliaikaa kolmessa pisteessä. Joukkue onnistui ensijaksoilla parhaiten hyökkäyslevypalloissa, joita se kahmi alkujaksoilla yhdeksän itselleen. Puoliajan jälkeen vastustaja tiivisti otettaan ja kotijoukkueen ote kirposi yritettiin liikaa korin alle, heittopaikkoja ei löydetty tuli liikaa ohiheittoja ja pallonmenetyksiä, eikä kolmosyrityksiä edes montaakaan tehty.

Jos Kobrat ja BC Nokia päätyvät runkosarjassa tasapisteisiin, on lapualaisilla etu keskinäisten otteluiden ansiosta. Kobrat pelaa vielä kaksi kotiottelua, kun Kouvolan Kouvot ja Kaarinan Ura Basket saapuvat Lapualle. BC Nokian loppuohjelma on huomattavasti haastavampi, sillä nokialaiset kohtaavat vieraissa Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin sekä kotonaan KTP-Basketin.

Kobrille U:gin ottelu oli onnistuminen siitäkin syystä, että sillä käytössään vain seitsemän pelaajaa. Joukkueen avainpelaajaksi noussut Panu Peltokangas puuttui ja Jussi Turja, joka oli paikalla, ei hänkään ollut pelikuntoinen. Kobrien iskukykyisten jenkkien ei tarvinnut mitäänerityisiä kuvioita rakennella, vaan vuorotellen koriin päätyneet läpijuoksut riittivät.

Korihaille tappio merkitsee, että se jatkaa tasapisteissä sarjan häntäpään valvojana yhdessä Ura Basketin kanssa. Joukkueilla on jäljellä enää kaksi ottelua. Korihait pelaavat seuraavan pelinsä keskiviikkona Tampereella.

Korihait pelaa ajoittain hyvää koripalloa, ajoittain taas sen peli hajoaa ja ote kirpoaa turhankin helposti. Kobria vastaan oli taas se heikko päivä. Aika helposti muutamasta epäonnistumisesta alkoi alamäki jonka suuntaa ei saatu käännettyä. Heikko pelivire näkyi erityisesti siinä, että Kobrien nopeat hyökkäykset olivat kotijoukkueelle täyttä myrkkyä

Korihaista teki eniten pisteitä Chris Jenkins (25/8/2). Stephon Jelks (18/8/1) aloitti loistavasti, mutta häipyi oudosti kuvioista, edes yrityksiä alun tehokkaille kolmosille ei mieheltä enää nähty. Bryan Coleman (14/9) ja Marius van Andringa (12/2s) pääsivät hekin kaksinumeroisiin lukuihin. Andringan saldoa selittää se, että hänen seitsemästä kolmosyrityksestään vain yksi onnistui.

Kobrien voiton takuumiehinä oli neljä vahvaa ulkomaalaisvahvistusta, joiden toimista paistoi taito ja koko neljä jaksoa kattanut kova työmoraali. Zane Waterman (23/9) loisti erityisesti ensimmäisellä jaksolla. Jaron Hopkins (22/9/6s) teki pisteitä, vei levyreitä ja syötteli tarkasti koko ottelun ajan. Larry Anderson (20/10/4s/4r) oli vahva korin alle luikertelija, jolle ei löytynyt pysäyttäjää ja Khalil Small (20/6) täydensi nelikkoa tehokkaasti hänkin. Kobrien pisteistä vain 8 pistettä tehtiin kvartetin ulkopuolelta.


PELIN JÄLKEEN TODETTUA:

Pedro Monteiro, päävalmentaja, Korihait

Viime kerralla Lapualla olisi pitänyt voittaa, mutta tänään emme ansainneet voittoa. He olivat niin paljon parempia.


Nenad Stefanovic, päävalmentaja, Kobrat

Olen super onnellinen tästä voitosta. Miehet pelasivat nyt hyvin yksilöinä, mutta meidän on pelattava paremmin joukkueena.


Stephon Jelks, laituri, Korihait

Emme halunneet voittoa tarpeeksi. He halusivat sitä enemmän.


Ville Turja, laituri, Kobrat

Meidän amerikkalaiset, varsinkin Jaron Hopkins pelasi tänään hyvällä pelihuumorilla.


Ottelutilasto

Hyvän ottelun pelanneen Stephon Jelksin näyttävä donkki tuo kaksi pistettä, mutta se ei riittänyt Kobrien taitavia jenkkejä vastaan. Etualalla Korihaiden paras pistemies Chris Jenkins (25/8/2).

Valtakunnallinen Salibandy-tempaus jatkuu vielä lauantainakin

SunSäbä-tapahtuma valtasi perjantaina Uudenkaupungin torin

Avakka • kuvat ja teksti Ilmo Suikkanen • 17.5.2019

Valtakunnallinen SunSäbä-tapahtuma valtasi perjantaina Uudenkaupungin torin. Aamupäivä oli omistettu tytöille. Salibandyyn kävi torilla tutustumassa noin sata päiväkoti-ikäistä ja saman verran alakouluikäisiä tyttöä ja meno oli mahtavaa. Yli 300 tyttöä osallistui järjestäjien mukaan tapahtumaan.

Tapahtuman järjestää paikallisten seurojen USB:n ja KaPan kanssa yhdessä Salibandyliitto. Liitto toimitti käyttöön siirrettäviä salibandyyn sopivia ulkokenttiä ja varusteita ja paikallisten seurojen huolehtiessa ohjelmajärjestelyistä.

Poikia on lajin harrastajina selvästi enemmän, mutta laji sopii yhtä hyvin tytöille kuin pojille. Perjantain tyttösäbällä pyrittiin innostamaan tyttöjä salibandyn pariin.

Lajin tähdistä oli paikalla opastamass naisten maajoukkueessa pelaavat TPS:n Milla Nordlund sekä KaPassa salibandyn alkeet oppinut Sofia Leino ja myös KaPassa uransa aloittanut Henrika Maikola, joka on valittu U16-maajoukkueeseen ensi viikolla Latviassa pelattaviin maaotteluihin.

Pienryhmissä aloittelijat pääsivät Sofian ja Millan opastuksella opettelemaan mm. laukaisutekniikkaa ja pallonkäsittelyä tekniikkaradalla ja myös kokeilemaan kaksinpeliä ja isommassa ryhmäss isolla kentällä. Alkanut hellejakso helli torin täyteissä harrastajajoukkoa lisäten intoa olla mukana, mikä paistoi tyttöjen kasvoista.

Perjantaina mukna olivat ikäryhmät 1-6- luokkalaisiin. Iltapäivällä oli vapaata pelailua kaikille, ohjattuja kaveritreenejä pojille, Ystävyysottelu T09-13. Myöhemmin illalla klo 19.30- kentille pääsevät myös aikuiste pelailemaan.

Lauantaina aamulla klo 9.00-10.00 on vuorossa Perhesähly, alle kouluikäisille huoltajineen. Vapaata pelaamista kaikille on klo 10.00-11.00 ja kutsuottelu pelataan 11.00-12.00.

Alkanut hellejakso helli torin täyteissä harrastajajoukkoa lisäten intoa olla mukana, mikä paistoi tyttöjen kasvoista kilpaa auringon kanssa.

Torin kivetys ei haitannut, kun aloittelijat etsivät tuntumaa peliin oranssipaitoja vastaan.

Jyskeen Joni Vainio-Kailalle hopeaa ja Kenttäkarhujen Valtteri Välimäelle pronssia Kalevan kisoissa

Avakka • 8.8.2019

Kenttäkarhujen Valtteri Välimäki hyppäsi SM-pronssille Kalevan kisoissa, napaten näin ensimmäisen ulkoratojen aikuisten sarjan SM-mitalinsa. Lappeenrannassa Valtteri hyppäsi tuloksen 206 jakaen pronssin Jesse Huttusen kanssa.

Kisassa Valtteri selvitti ensimmäisellä 195 ja 199, sen sijaan korkeudessa 203 tuli ongelmia, se onnistui vasta kolmannella. Mitalitulos 206 meni toisella yli, mutta yritykset 209 eivät tuottaneet tulosta, mikä sekään ei tosin sekään ei olisi vielä riittänyt kirkastamaan mitalin väriä.

Korkeuden 206 ylitti toisella myös Jesse Huttunen ja aiemmissakin korkeuksissa miehillä oli yrityksiä ja onnistumisia samalla tavoi, joten pronssi jaettiin. Mika Hietaniemi sen sijaa ylitti 206 kolmannellaan jääden viidenneksi.

Kisan voitti Arttu Mattila tuloksella 212 ja Samuli Eriksson oli samalla tuloksella kakkonen.

Jyskeen Vainio-Kaila nappasi hopeaa Lappeenrannassa – Lopussa sain rutistettiua eroa Oskuun vähän kiinni.

– Sellainen perusjuoksu se oli, kommentoi Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila tuoreeltaan Kalevan kisojen 400 metrin aitafinaalia.

Aikaero jäi alle puolen sekunnin. Oskari Mörö voittoaika oli 51,21 ja Joni Vainio-Kailan 51,69.

Odotuksia oli Vakka-Suomen suunnalla myös naistem keihäänheitossa. Elina Kinnunen ei tällä kertaa kuitenkaan onnistunut karsinnoissa, vaan sijoittui kolmanneksitoista  eli ollen siis ensimmäinen karsiutunut. loppukilpaiusta.

Korihait hukkasi voitonavaimet viimeisellä jaksolla ottelussa Lapuan Kobria vastaan

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 3.10.2019

Korihailla oli ensimmäisessä kotipelissään omat mahdollisuutensa jopa avata pistetilinsä, mutta viimeisellä jaksolla joukkue hukkasi voitonavaimet, ote kirposi ja vierailija Kobrat korjasi potin koriluvuin 88–94 (50–43).

Kotijoukkue johti ottelua kolme jaksoa, kunnes Korihaiden tempolla alkupuoliskon pelannut Kobrat lisäsi kolmannella jaksolla vauhtia ja tulos alkoi näkyy taululla.

Palloskriineissä Juho Lehtoranta vaihtoi rollauksen poppaukseen ja hankki omat heittopaikkansa ei pyrkimällä kohden koria, vaan ottamma askelia kolmenpisteen heittoviivan taakse. Voidaan perustellusti kehua Lehtorannan onnistuneen taktiikassaan täydellisesti – neljä kolmenpisteen heittoa ja kaikki koriin.

Korihailla ei varsinaista kolmenpisteen kunkkua tällä hetkellä tunnu olevan. Casey Benson onnistui huonolla prosentilla kehdesti ja samoin myös Elias Eerikinharju puolet paremmalla onnistumisprosentilla. Kolmosheittojen tason nosto on menestyksen kannalta tärkeää, koska se antaa hyökkäyspäässä tilaa myös korinaluspelaamiselle.

Vauhtia Korihailla riittää, mutta pelikuviot eivät vielä ole oikein hiotuneet, eikä joukkue kyennyt vielä tehokkaasti reagoimaan vastustajan taktiikan ja pelitempon muutoksiin. Tässä ottelussa nämä heikkoudet sekoittivat kotijoukkueen pelin viimeisellä jaksolla.

Korihaista parhaat lukemat saavutti takamies Anton Cook (19pistettä/4 leypappoa/3 syöttöä). Kokonaisuudessaan joukkue onnistui korinteossa melko laajalla rintamalla:  Henri Ventoniemi 15/4/1, Casey Benson 13/6/4, Luke Meikle 13/6/3, Anton Berry 11/6/0 0-0, Elias Eerikinharju 8/4/1 ja Vesa Heinonen 6/2/0.

Maininnan arvoista on, että massiivinen Anton Berry ylsi 11 pisteen saldoon vajaan 11 minuutin peliajalla, mikä on vain kolmannes esim. Anton Cookin peliajasta. Tosiasia kuitenkin on, ettei Berryn tämän hetkinen juoksukunto edellytä paljon pitempää peliakaa ja lisäksi raamikas mies on puolustuspäässä auttamattoman hidas – no, ehkä sekin heikkous kohenisi kunnon kohentumisen myötä.

Kobrien voiton avainpelaajaksi nousi parhaana palkittu Jordan Capps (26/10/1), Hän vei lpaljon evyreitä, mutta miehen vahvuuksiaan osattiin myös ruokia hyvillä syötöillä, esim. joukkueen pelintekijä Antto Nikkarinen jakoi 12 syöttöä, heittäen myös itse 13 pistettä. Vahva Brandon Boggs heitti 15 pinnaa ja vei 8 levyriä. Myös Kauhajoen Karhuista Kobriin siirtynyt Juho Lehtoranta pelasi hyvän ottelun heittäen 15 pistettä, jotka pää-osin koostuivat neljästä onnistuneesta kolmosesta. Miehen onnistumisprosentti kolmosissa olikin täydet 100.  

Korihaiden seuraava kotiottelu on ensi maanantaina, vastustajaksi saapuu silloin Kaarinan Ura. Pistetilin aukeamisen aika saattaa olla silloin ja mahdollisuudet vahvistuvat tietysti ja toivottavasti avausottelua runsaslukuisemman kotiyleisön kannustuksella.

Miikka Marttinen poislukien Korihaiden joukkue on kokonaan uudistunut. Ottaa taas aikansa tutustua uuteen “kalustoon” ulkonäköä ja pelityyliä myöten. Vasemmalla Vesa Heinonen (14) 194 cm, kasvattajaseura Lahden NMKY, Luke Miekle (33) 206 cm, kavattajaseura Cal Poly (USA), Henri Ventoniemi (34) 207 cm, kasvattaja-seura Hyvinkään Ponteva, Elias Eerikinharju (3) 187 cm, kasvattajaseura ToPo. Oikeassa reunassa pelaajille ohjeita huuteleva piskuinen mies on Korihaiden päävalmentaja, Ruotsin KFUM Nässjön edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävistä tänne siirtynyt, Jordi Juste.

Uudistunut on myös Kobrien edustusjoukkue. Vasemmalla Korihaita vahvalla esiintymisellään piinannut Brandon Boggs, kasvot kameraan joukkueen korintekotaituri Jordan Capps, seuraavina erityisesti pelinrakentajana ja syöttelijänä kunnostautunut Antto Nikkarinen, sekä kolmostykki Juho Lehtoranta. Korihaiden kaadossa avainpelaajia kaikki.

Ura Basket hukutti haiparven             tylysti pahnan pohjimmaiseksi

Avakka • teksti ja kuvat Ilmo Suikkanen • 8.10.2019

On turha enää puhua Korisliigassa olevan kaksi joukkuetta, jotka ratkaisevat keskinäisillä otteluillaan liigan jumbopaikan. Kaarinan Ura Basket tuskin on niistä toinen, siksi selkeän voiton Ura otti Uudenkaupungin Korihaiden vieraana koriluvuin 89-108 (44–58). Kaarinalaisten voitto merkitsee, että Korihait on nyt Korisliigan ainoa joukkue, joka ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään.

Korihait oli alakynnessä lähes koko ottelun ajan, saamatta kunnon otetta Uran avainpelaajista. Hyvät otteet, jotka Kobria vastaan orastivat, olivat loistivat nyt pelissä poissaolollaan. Alkupuoliskolla paikkoja kyettiin luomaan mutta osumatarkkuus puuttui sekä läheltä että kaukaa heitettäessä, esim. Korihaiden kakkosten osumatarkkuus oli vain 40 prosenttia, vieraiden 67 vastaan. Kolmosissa kotijoukkue jäi 35 prosenttiin, Ura Basketin yltäessä 48.

Etenkin kotijoukkueen kotijoukkueen puolustus vuosi taas pahasti, kun apu oli myöhässä taitavat uralaiset hallitsivat mies miestä vastaan peliä suvereenisti. Korihait yritti  aggressiivisilla, mutta hätäisillä kahden miehen harppuunahyökkäyksillä otetta kaarinalaisista, mutta yhtenäisenä joukkueena puolustanut Ura käänsi ne helposti edukseen. Vähän malttia ja vauhdikkailla kokokentän hyökkäyksillä tulosta tulisi ehkä paremmin.

Keskialueen pallon menetyksiä kotijoukkueelle tuli liian paljon ja puolustuspelin ontuessa tarkasti heittänyt vastustaja teki helposti pisteitä sekä kolmen sekunnin alueelta että kolmen pisteen viivan takaa.

Pahin kannoksi kotijoukkueen kaskessa osoittautui Uran Tyrell Bellot-Green, joka pussitti tarkasti kahdeksan kolmosta kokonaissaldon ollessa huimat 30 pistettä, levyrit 6 ja syötöt 4. Tehokasta työtä hyökkäyspäässä teki myös Uran Stephaun Branch (18/12/6) sekä Trey Niemi (11/1/6s) ja Korihaiden exkapteeni Marius Van Andringa (14/2/2s). – Liioittelematta voi sanoa Uran onnistuneen kauden pelaajahankinnoissaan hyvin.

Korihaiden mollivoittoisen illan onnistujiksi voi listata tällä kertaa hyviä otteita esittäneen Vesa Heinosen (19/1/4), sekä lukuisista ohiheitoistaan huolimatta vakuuttavaa peliään jatkaneen Anton Cookin (19/7)  ja Casey Bensonin (16/14/8).

Seuraavaksi Korihait saalistaa seuraavaksi avausvoittoaan keskiviikkona Kouvolan Kouvojen vieraana ja kotipeli on vuorossa 23.10, vastustajana on silloin KPT

Korihaiden Anton Cookin (10) saldo oli 19 pistettä, joista kuusi tuli kolmosista. Kakkosia mies viskeli paljon ohi, vaikka osumiakin toki tuli. Korihaiden upotuksen suurimman “syyllisen” Uran Tyrell Bellot-Greenin (kuva oik.) saalis oli huimat 30 pistettä, joista peräti 24 syntyi kolmosista.

Kotka tyrmäsi Korihait jo eka puoliskolla ja peluutti toisen jakson penkkimiehiään

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 23.10.2019

Korihailla ei ollut keskiviikkoiltatana Pohitullissa mitään jakoa KTP:tä vastaan, joka haki vierasvoiton tylyin koriluvuin 71–106

KTP:n pistekunkku oli Byron Wesley (23/3) ja joukkueen kaikki kymmenen pelaajaa onnistuivat pistetehtailussa. Tämö johtui taas siitä, että joukkue otti ykkösviisikkonsa puoliajan jälkeen pois kentältä ja peluutti penkkimiehiään. Korihait putosi kelkasta jo heti ottelun alussa ja vieraiden johto kasvoi puoliajalla yli kolmekymmennen pisteen.

Jos Korihaiden ottelusta haluaa jotakin positiivista hakea, niin 16 vuotias Tommi Lehtonen oli kotijoukkueen se ainoa valopilkku. Peliaikaa yli 20 minuuttia, kaksi kakkosta ja yksi kolmonen sisään sekä myös yksi levyri oli nuorukaisen saldo.

Cook teki 16 pistettä eli Korihaista eniten, mutta suurimman osan toisella jaksolla, kun KTP:n ykkösvitja katseli penkiltä. Samalla tapaa myös Luke Meikle onnistui vasta toisella jaksolla saamaan jonkinlaista tulosta heittäen 14 pistettä ja Andre Berry pääsi lopussa kentälle heiveröisempiään vastaa tehden myös 14 pinnaa.

Korihaiden ottelut jatkuvat lauantaina Kauhajoella.

Korihaiden 16 vuotias Tommi Lehtonen (24) voidaan ehkä ainoana lukea kotijoukkueen menestyjiin. Nuorukaisen saldo oli 20 minuutin peliajalla 7 pinnaa ja yksi levyri.

Korihain tasainen vääntö Karhun kanssa päättyi niukkaan tappioon

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen •19.12.2019

Korihait onnistui panemaan sarjataulukon kolmosen  ja viime vuoden Suomen mestarin Kauhajoen Karhu Basketin ahtaalle ja vieläpä oman pelin takkuillessa. Sarjan hännillä majaileva Korihait pystyi pitämään Karhun hyökkäyspelin melko hyvin ohjaksissaan, mutta omaissa hyökkäyksissä haparoitiin ja se muodostui voiton esteeksi.

Viimeisiä sekuntteja pelattaessa Karhun Juan Davis Jr. tarkoituksella rynni korille siten, että Korihait joutuivat rikkomaan ja Davis ratkaisi vapaaheittoviivalta voiton Karhu Basketille.  Loppulumemat olivat 79–8. Puoliajalla kotijoukkue oli jopa johdossa (35-33).

Ottelu oli tasainen, silti Korihait oli ottelussa koko ajan hienoisesti alakynnessä sinnittellen kuitenkin iskuetäisyydellä. Katsojat odottivat loppuun asti jopa kotijoukkueen voittoa ja siihen avautuikin pienoinen mahdollisuus Korihaiden pelintekijän Casey Bensonin saadessa ennen loppusummeria vielä ilmaan melko mallikkaan kolmen pisteen heiton. Se olisi onnistuessaan merkinnyt kotijoukkueen voittoa, pallo ei kuitenkaan suostunut uppoamaan koriin.

Jälkihaastattelussa Karhun Okko Järvi totesi. – Oli nihkeä ottelu meiltä. Mielestäni puolustuksessa teimme hyvää työtä, mutta hyökkäyksessä oli nihkeämpää. Tuomarit antoivat pelata tänään lujaa. Ehkä siitäkin syystä palloa ei saatu hyökkäyksissä niin hyvin liikkeelle.

– Tasainen ottelu. Tänään ratkaisi voiton se, ettei Korihaiden viimeinen heitto mennyt sisään. Sekava ottelu ja paljon huonoja heitonvalintoja meiltä. Olen kuitenkin tyytyväinen voittoon, sanoo Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies. 

Kotijoukkueen parhaat pistemiehet olivat Jalen Henry (17/6/3s/3r) ja Ernest Zeigler (15/6), viime mainittu tosin alkujaksoilla yritti turhan itsekkäästi läpi Karhun lujan puolustuksen. Depyyttinsä Pohitullissa suorittanut Richaud Pack (13/2) väläytteli osaamistaan, mutta ei vielä oikein ollut mukana Korihaiden kuvioissa.

Karhu Basketista eniten pisteitä tehtaili pelitehojaan roimasti parantanut turkulaislähtöinen Mikael Laihonen (15/2). Toinen onnistuja Samuel Givens (14/4). Karhu Basketin kapteeni, takamies Bojan Sarcevic, oli lähes entisellään, syötöt lähtivät terävästi ja juonikkaasti ja heittipä mies sisään kolme kolmostakin.

Korihaiden seuraava koitos on perjantaina Nokialla. Toinen vieraspeli on Helsingissä jouun jälkeen 28. päivä Korisliigaa johtavan Seagullsin vieraana. Pohitullissakin pelataan vielä yksi ottelu enen vuoden vaihtuista se on maanantaina 30. päivä Vilpasta vastaan.

Korihait seuraa tarkkaan mitäs se Bojan Sarcevic (oik.) tällä kertaa juonii – no heittää kolmosen koriiin.

Korihaiden heittoyritykset törmäsivät  Vilppaan taitavaan puolustukseen – tappiolukemat tuttua tasoa 63-95

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 31.12.2019

Salon Vilpas ei antanut Korihaille jalansijaa pisteiden jaossa maanantaina. Tyrmäävän alun jälkeen piti otteen pelistä itsellään vuorenvarmasti loppuun asti. Kolmen pelatun minuutin jälkeen Vilpas johti jo pistein 12-0 ja kasvatti etumatkansa avausjaksolla 15 pisteeseen.

Loppulukemat olivat kotijoukkueelle jo totutun surkeat 63–95 (25–47).

– Odotukset eivät Vilppaan tasoista joukkuetta kyllä alun perinkään olleet korkealla.

Heittopaikkoja Korihaillekin kyllä aukeni, mutta viimeistely oli vielä enemmän hukassa kuin normaalisti. Tähän tietysti vaikutti vastustajan tyylikkäästi ja ammattitaidolla pelannut puolustus, etenkin nopeasti liikkuvat nuoret pitkät sentterit DJ Laster ja Jamuni McNeace (208 cm) olivat vaikeasti ohitettavia ja ylitettäviä.

Korihaiden ainoa onnistuja oli Ernest Zeigler (24/9), mutta koska kyseessä on joukkuelaji, yhden miehen onnistuminen ei yksinkertaisesti riitä, ei vaikka Zeigleriä pidettiin kentällä lähes koko ottelun ajan (36:35 min.)

Huono päivä oli etenkin Miikka Marttisella (2/4) ja uusimmalla tulokkaalla Richaud Packilla (3/0), jolta oli syytä odottaa jo tulostakin.

Vilppaalla riitti ratkaisijoissa laajuutta. Parhaita onnistujia olivat Henri Kantonen (13/6), DJ Laster (15/13/3s) ja Jamuni McNeace (14/7). Teemu Rannikkokin teki vähästä peliajasta huolimatta 12 istettä, syötteli tehokkaasti ja “opasti” virheisiin sortunutta ja muutoinkin epävarmasti tuomioita jakanutta tuomaristoa.

Sarjapaikan säilyttämisen kannalta tärkeät otteut ovat kevätkaudella edessä, niitä ei ole varaa sössiä ja  on vieläpä hankittava ekstrapisteitä sarjataulukossa ylempänä oleviltakin.

Korihaiden ainoa onnistujaksi voi ansaitusti nimetä Ernest Zeiglerin (24/9), mutta koska kyseessä on joukkuelaji, yhden miehen onnistuminen ei yksinkertaisesti riitä, ei vaikka Zeigleriä pidettiin kentällä lähes koko ottelun ajan (36:35 min.)

Korihaiden otteet tiivistyvät kevättä kohti:    KTP Basket kaatui kihelmöivän jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoajalla 91-82 (38-32)

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 2.2.2020

Perinteikkäät koripalloseurat KTP Basket ja Korihait tarjosi taas nautittavan kattauksen tasaisesti huipentuvaa  jännitystä jälkiruokaan asti. Ukilaisittain  riemastuttavan herkulliseksi tarjoilun teki se, että Korihait korjasi kipeästi tarvitsemansa pisteet kotiin pitkän kaavan kautta jatkoajalla.


Syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa Pohitullissa KTP pistekunkkunsa Byron Wesley johdattelemana, pudotti Korihait kelkasta jo heti ottelun alussa ja vieraiden johto kasvoi puoliajalla yli kolmekymmennen pisteen.


Wesley oli entisessä vireessä tehtaillen pistesaaliin 28/9/1, mutta Korihaiden kokonaan uudistunet jenkkinelikko on löytämässä hyvän pelivireen ja kokoamaan itsensä taisteluun voitosta. Tämä loppurutistua on tasaisissa otteluissa äärimmäisen tärkeä ominaisuus joukkueurheilussa sekä hyökkäyspelin että puolustuksen on oltava kunnossa.


Lauantain ottelussa Korihailla ne olivat kunnossa. Ottelun alkupuoli oli tasaista vääntöä, mutta kotijuokkue pysytteli hivenen niskanpäällä. Kolmannella jaksolla tapahtui pienoinen notkahdus ja herpaantuminen vei etulyöntiaseman. Onneksi vastustajakin sortui virheisiin ja epätarkkuuksiin, eikä vieraiden johti kasvanut ylivoimaiseksi. Jakson päättyessä Korihaiden onnistui jopa ottaa pinnan johto ennen pätösjaksoa.


Viimeinen jakso oli kihelmöivän jännittävä kummankin joukkueen kiriessä vuoronperään niukkaan johtoon. Peli näytti – taas kerran – kääntyvän vieraille, kun ennen viimeistä minuuttia KTP:n johto kasvoi viiteen pinaan Eldar Skamon onnistuneiden vapaaheottojen jälkeen.


Tällä kertaa Korihait ei kuitenkaan lannistunut, Trey Zeiglerin hyppyheitto upposi koriin ja loppuhetkillä Richaud Pack (10) saa pallon ja tavoitteena oli pallottelun jälkeen joko vastustajan kolmen pisteen virhe tai oma kolmonen. Vain 7 sekuntia jäi aikaa pelikelloon, kun Pockin onnistuneesti sijoitti kolmosen koriin. Peli oli tasan ja kotkalaiset eivät enää saaneet kunnon heittopaikkaa aikaiseksi. Edessä oli jatkoaika, joka sujui Korihailta mallikkaasti, 18 pistettä vastustajan 8 vastaan ja tärkeä voitto oli tosiasia.


Richaud Pack sivusta seuraten vähän hermostuneen tuntuisen pallottelun jälkeen sijoitti kolmosen korirenkaan sisäpuolelle. Vain seitsemän sekuntia jäi aikaan pelikelloon, eivätkä kotkalaiset onnistuneet enää saamaan heittopaikkaa aikaiseksi.


Jatkoajalla Korihait kasvatti pistetiliään tasaiseen tahtiin ja niitä kertyi 18, vieraiden 8 vastaan. Ylivoimasesti eniten niitä kirjattiin Richaud Packille 8 kpl, Zeigler ja Ware 3, Banyard ja Ventoniemi 2. Kotijoukkueen voitto ei enää jatkoajan lopulla ollut vakavasti uhattuna.


Korihaista tupla-tuplaan ylsi kolme pelaajaa. Entiten pisteitä kertyi Trey Zeiglerille 23/11/7, Kevin Waren saalis oli 21/13/2. Ratkaisevassa jatkoaikaan johtaneessa tasoituksessa ja jatkoaikakoreilla kunnostautunut Richaud Packin kokonaissaldo oli  20/3/4.


Kotiyleisölle avautui lauantain ottelussa tilaisuus tutustua Kotihaiden tuoreimman vahvistuksen Nick Banyardin edesottamuksiin kentällä. Ottelun alku lähtikin hänen osaltaan käyntiin todella vauhdikkaasti, kahdeksan pistettä kolmessa minuutissa enteili jo hurjaa lopputulemaa. – No,  tokihan vauhti siitä laantui, mutta 16 pistettä ja 10 levyriä osoitti kuitenkin kaverin omaavan pelimiehen otteita, kunhan hänet saadaan hyvin kuvioihin mukaan.


Tappion karvasta kalkkia juoneen KTP:n kovin pistenikkari oli tuttuun tapaan Byron Wesley, joka teki 28 pistettä eli eniten ottelussa levyreitä hän kahmi 9. Joonas Lehtorannan saldo oli 16/6/1, Eldar Skamo ylsi 15 pisteeseen. Tankkimainen JayVaughn Pinkston teki 9 pistettä, mutta huonoilla prosenteilla, vieden kuitenkin myös 13 levypalloa.


Haiparven mahikset tavoittaa sarjataulukon toiseksi viimeistä paikkaa pitävä Lapua kasvoivat ottelun myötä. Keskiviikkona avautuu taas mahdollisuus kartuttaa pistetiliä, kun Korihait matkailee Kauhajoelle – eikä mikään pieni mahdollisuus mikäli peli yhä vaan paranee.

Ottelun loppuhetkillä Richaud Pack (10) saa pallon ja tavoitteena oli pallottelun jälkeen joko vastustajan kol-men pisteen virhe tai oma kolmonen. Vain 7 sekuntia jäi aikaa pelikelloon, kun Pockin onnistui sijoittaa kol-monen koriin. Kotkalaiset eivät enää onnistuneet saamaan heittopaikkaa aikaiseksi. Edessä oli jatkoaika, joka sujui Korihailta varsin mallikkaasti, 18 pistettä vastustajan 8 vastaan ja tärkeä voitto oli tosiasia.

BC Nokia tuli näki ja voitti murskaluvuin Korihait sunnuntaina Pohitullissa         71–102 (29-57)

Avakka • teksti ja kuva Ilmo Suikkanen • 10.2.2020

Ottelun voidaan perustellusti sanoa ratkenneen jo toisella jaksolla. Siinä missä Korihait heitti ohi läheltä ja kaukaa Nokian edelliskautena Korihaissa pelannut Teemu Sulonen upotti urakalla kolmosia sisään. Sulosen kokonaissaldo oli miehen uran ennätys 24 pistettä. Kolmosista onnistui peräti seitsemän yhdeksästä .

Vaikuttava oli myös Teemun läpi kentän ulottunut vauhdikas koriin johtanut kirmaaminen sekä hänen kaukaa omalta kenttäpuoliskolta antama syöttö korin alle hiipineelle Stacy Davisille, joka rymisytti pallon koriin sellaisella voimalla, että tuli olo paikalle ehtineen haipuolustajankin menneen samassa rytäkässä korirenkaan läpi.

Samainen BC Nokian tehopelaajana kunnostautunut jämäkkä Davis aloitti vaisusti, mutta lisäsi vauhtia ottelun kuluessa tehden 23 pistettä.

BC Nokian lujan puolustuksen ohittaminen oli myrkkyä kotijoukkueelle. Joukkueen pelaajamateriaalissa on nyt potentiaalia, mutta Nokiaa vastaan se jäi ottamatta käyttöön. Yritettiin liikaa yksin puskea väkisin korille. Hyökkäykset päättyivät usein hataraan heittoyritykseen tai sitten pallo tökättiin viimetipassa vieruspelaajalle. Pitkät vapauttavat syötöt jäivät vähiin ja niin myös rento peliote.

Korihaiden osakkeita heikensi jonkin verran Kevin Warelle jo alkujaksolla puhalletut kolme virhettä, mutta se ei selitä ottelun kulkua etenkin alkujaksoilla, jolloin peli ratkesi. Voikin perustellusti sanoa toisen puoliajan olleen enää pelkkää pelailua.

Korihaista Richaud Pack yritti pitää joukkuettaan pelissä mukana tehden 25 pistettä. Ehkä positiivisena seikkana haipelistä voi mainita sen, että ottelun ratkettua valmennusjohto antoi myös joukkueen nuorille kasvateille Valtteri Leinolle ja Tommi Lehtoselle muutamia minuutteja peliaikaa. Nämä palkitsivat sen heittämällä molemmat kolmosen sisään.

Ihan hyvin löytyi vanhan kotisalin korit tänään, olivat vielä paikoillaan, veisteli lehdistölle Teemu Sulonen yksi pelin ratkaisupelaajista. – Me pyrittiin erityisesti ottamaan Korihailta pois nopeat hyökkäykset ja saada levypallot, jotta päästään itse juoksemaan. Niissä onnistuttiin ihan hyvin ja siksi matsi varmaan kääntyi näin. Kolmannella jaksolla yllätyimme, kun Korihait alkoi puolustaa aggressiivisemmin, mutta neljännessä saimme taas kerättyä itsemme kokoon, Sulonen kommentoi kohteliaasti joukkueensa peliä lehdistölle.

– Me yritettiin tänään ottaa pois esimerkiksi Teemu Sulosen kolmen pisteen heitot. Ei sitten ihan onnistuttu. Mutta vapaaheitot onnistui näköjään tosi hyvin, oikein 100 %. Ei meillä tällä effortilla ole Nokiaa vastaan mitään sanomista. Me ollaan voitettu Kataja ja KTP, mutta Nokia ei ole sopinut meille kertaakaan, pohdiskeli peliä Korihaiden koutsi Jarno Nikula.

Korihaiden seuraava vastustaja keskiviikkona Salon Vilpas vieraissa, joten pistesaldon kasvattamista sarjakakkosta vastaan voitaneen pitää pienoisena ihmeenä.


Ottelutilastot

Ottelun ratkettua saivat Korihaiden nuoret tulokkaatkin peliaikaa. Tommi Lehtonen (24) ja Valtteri Leino (oik.) onnistuivat molemmat heittämään pussiin yhden kolmosen. Vasemmalla (34) Henri Ventoniemi oli yksi haiden parhaiten onnistuneista 8/6/3. BC Nokian paidassa ensi kertaa alkukauden kotihallissaan pelannut Jalen Henry (1) onnistui hänkin suhteellisen hyvin 11/5/4.